Pravila korištenja

 • Korištenjem bilo kojeg sadržaja i servisa koji pripadaju domeni profitiraj.ba podrazumjeva da je korisnik upoznat s ovim uslovima korištenja, te da ih u potpunosti razumije i prihvata.
 • Ukoliko nije drugačije naznačeno, Vi možete downloadirati (preuzimati) materijal sa portala Profitiraj.ba i možete koristiti portal jedino za Vašu ličnu i nekomercijalnu upotrebu. Naime, uredništvo portala nije u funkciji investicijskog savjetnika te naši tekstovi ne predstavljaju investicijske savjete ili nagovor na kupovinu ili prodaju (npr. vrijednosnih papira, dionica). Stavovi autora i sagovornika iznijeti u sadržaju portala ne moraju eksplicitno biti i stavovi (Profit Media Consulting-a). Tekstovi su informativnog karaktera, a (Profit Media Consulting) neće snositi odgovornost za eventualne posljedice nastale korištenjem sadržaja ove internet prezentacije.
 • Sadržaj ove internet prezentacije vlasništvo je MP Media Online iz Sarajeva, Bosna i Hercegovina, i može se prenositi i koristiti u drugim publikacijama u elektronskoj ili štampanoj formi samo uz prethodnu saglasnost vlasnika, ili uz jasno navođenje izvora. Namjerna ili slučajna povreda navedenih pravila, smatra se grubim kršenjem općih uvjeta korištenja i podliježe materijalnoj i kaznenoj odgovornosti.
 • MP Media Online zadržava pravo ukidanja kao i promjene izgleda, sadržaja i uslova korištenja portala profitiraj.ba kao i svih servisa i podstranica koje su sastavni dio portala bez obaveze prethodne najave pri čemu nije odgovoran za bilo kakvu štetu nastalu tim promjenama. Prihvatanjem ovih uslova korištenja korisnik se slaže da će usluge portala uključivati reklame, obavijesti, poruke administratora i slične poruke za redovno obavještavanje posjetitelja/korisnika portala.
 • MP Media Online se obvezuje da će štiti privatnost podataka registrovanih članova od zloupotrebe ili korištenja trećih strana, a korisnik se registracijom odnosno prijavom slaže da će se njegovi podaci koristiti u svrhu unapređenja usluga portala.
 • Prihvatanjem ovih uvjeta korištenja se obavezujete da ćete prilikom registracije unijeti samo Vaše tačne informacije, u bilo kojoj formi ili obliku. Mi zadržavamo pravo da uskratimo mogućnost korištenja našeg portala onim korisnicima koji naruše ove uvjete korištenja.
 • Vi preuzimate odgovornost za zaštitu tajnosti Vaše lozinke i prihvatate da ste odgovorni za sve aktivnosti urađene pod Vašim korisničkim imenom i lozinkom. Vi ne smijete davati Vašu lozinku drugim licima i obavezni ste da nas hitno pismeno obavijestite (e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ) u slučaju da otkrijete da neko drugi koristi Vaše korisničko ime i lozinku.
 • Vi ne smijete narušavati sigurnost našeg Portala i podataka koje sadrži. Počinioci djela narušavanja sigurnosti našeg portala i podataka mogu biti podložni krivičnoj odgovornosti.


Prijava korisnika

Prijaviti se možete upisom vašeg korisničkog imena i lozinke u prozoru Prijava korisnika koji se nalazi u gornjem desnom dijelu portala (molimo vas da koristite podatke koje ste dobili e-mailom prilikom registracije).


 
Registracija korisnika

Ukoliko do sada niste bili registrirani korisnik našeg protala molimo Vas da u prozoru Prijava korisnika kliknete link Registracija i popunite sva tražena polja. Nakon pravilno popunjene registracije (sva obavezna polja označena su zvjezdicom) na vašu e-mail adresu stići će potvrda s vašim podacima i uspješno obavljenoj registraciji.

 

Kategorizacija korisnika:

 • Posjetitelj je neimenovani korisnik koji može koristiti ograničene resurse portala koji su namjenjeni neimenovanim posjetiteljima.
 • Registrovani korisnik se postaje procesom registracije koji je besplatan, a procesom registracije korisnik dobiva podatke (korisničko ime i lozinku). Registrirani korisnik dobiva proširen pristup sadržajima i servisima portala (komentiranje članaka, sudjelovanje u diskusijama, postavljanje anketnih pitanja …). MP Media Online zadržava pravo isključiti svakog registrovanog korisnika sa portala ako utvrdi da se isti predstavio lažnim podacima, odnosno da sadržaje i servise portala koristi na način koji su u suprotnosti sa pravilima korištenja.
 • Pretplatnik se postaje procesom pretplate kojim korisnik stiče pravo korištenja svih sadržaja i servisa na portalu bez ograničenja. Svaki korisnik je dužan čuvati podatke o korisničkom računu, te je u potpunosti odgovoran za svu štetu nastalu ne autoriziranim korištenjem svog korisničkog računa, a registracijom korisnik prihvata odgovornost za sve aktivnosti uzrokovane upotrebom portala profitiraj.ba.

rb-magija-vraca-novac-300x250

Statistika

Procredit-stan-300x250

Nova izdanja

Kursna lista

Pregled kompletne kursne liste...