Wiener osiguranje Srebreni sponzor 23. Sarajevo Film Festivala

Sarajevo Film Festival i Wiener osiguranje Vienna Insurance Group sklopili saradnju na polju osiguranja i sponzorstva

0
3613
Wiener osiguranje Srebreni sponzor Sarajevo Film Festivala

Wiener osiguranje, koje spada među vodeće osiguravajuće kuće u BiH i Sarajevo Film Festival, najpoznatiji filmski festival sa naših prostora i jedan od najjačih BiH brendova u svijetu, sklopili su saradnju na polju sponzorstva i osiguranja, te je Wiener osiguranje postalo Srebreni sponzor 23. po redu Sarajevo Film Festivala.
“U Wiener osiguranju, kao članici najveće osiguravajuće grupacije u Centralnoj i Istočnoj Evropi – Vienna Insurance Group, imamo znatno razvijenu svijest za društveno odgovorne aktivnosti i veoma podržavamo kulturu, sport, razne projekte namijenjene kao pomoć socijalno ugroženim društvenim grupama i sl, te smo u dosadašnjem radu izdvojili značajna sredstva u ovakve svrhe. Izuzetna nam je čast i posebno nam je drago da smo po prvi put uspostavili saradnju na polju sponzorstva i osiguranja sa najvećim filmskim festivalom sa naših prostora, koji je ujedno i jedan od naših najprepoznatljivijih brendova u svijetu – Sarajevo Film Festivalom! Bogato iskustvo, ali i organizacija i logistika, stoje iza ovako velikog festivala koji se održava po 23. put, te je za te svrhe bio potreban i partner koji može da pruži najbolju osiguravajuću zaštitu za svu opremu, prostore, učesnike i posjetioce ovako velikog događaja. Wiener osiguranje je upravo najviše poznato po osiguranju velikih kompanija i njihovog poslovanja, te smo se rado odazvali pozivu da osiguramo organizaciju najvećeg filmskog festivala, a ujedno i da postanemo i zvanični sponzor SFF“, izjavio je Srđan Šuput, generalni direktor Wiener osiguranja VIG.
Šuput je kazao da Wiener osiguranje ima ozbiljne planove za BiH, da ostvaruju jak trend rasta premije iz godine u godinu te da im je ova manifestacija u glavnom gradu BiH jako bitna za što jače i bolje pozicioniranje na  tržištu BiH.
“Putem saradnje sa ovakvim jednim svjetski poznatim i priznatim festivalom apsolutno smo uvjereni da ćemo još brže ostvariti naše prodajne ciljeve i u pravom svjetlu se prikazati svim gostima, takmičarima, učesnicima i posjetiocima Sarajevo Film Festivala, ali i široj javnosti koja pažljivo prati SFF“, dodao je Šuput.
Wiener osiguranje VIG u svojoj ponudi ima najbolje proizvode osiguranja namijenjene fizičkim i pravnim licima a koji su kreirani prema međunarodnim standardima u osiguranju. Wiener osiguranje VIG specijalizovano je za osiguranje imovine i života, ima preko 50.000 klijenata koje opslužuje u razvijenoj prodajnoj mreži od preko 50 poslovnica u svim većim gradovima BiH.
Kao članica najveće osiguravajuće grupacije u Centralnoj i Istočnoj Evropi – Vienna Insurance Group, ima omogućen pristup najboljem iskustvu i praksi iz oblasti osiguranja, koje prenosi na domaže tržište i klijente.