Nastavak podrške EBRD poslovanju Addiko banke u BiH

0
1218
Ukupan kapital Addiko Bank a.d. Banja Luka na kraju juna 2021. iznosio je 152,7 miliona KM

Evropska banka za obnovu i razvoj i Addiko Bank ad Banja Luka potpisali su Sporazum o saradnji čime je uspostavljen fond za izdavanje garancija u iznosu od 5 miliona eura. Ovim sporazumom je data dodatna podrška u poslovanju banke u segmentu bankarskih garancija i dokumentarnih akreditiva.
“Zadovoljstvo nam je osnažiti našu saradnju sa Addiko Bank Banja Luka, zahvaljujući čemu ćemo zajednički moći podržati razvoj dokumentarnog poslovanja u Bosni i Hercegovini i dati doprinos ekspanziji razmjene robe i prekograničnih ekonomskih integracija u regionu, što je jedan od strateških prioriteta EBRD-a u regionu Zapadnog Balkana”, rekao je Ian Brown, šef EBRD ureda za BiH.
Član Uprave banjalučke Addiko Bank Boštjan Pečenko rekao je da će ovaj aranžman sa EBRD dodatno unaprijediti njihovu ponudu u segmentu dokumentarnog poslovanja, te omogućiti klijentima kvalitetniju saradnju sa njihovim poslovnim partnerima.
“Mala i srednja preduzeća veoma su bitan segment našeg poslovanja sa pravnim licima, te smo potpisivanjem ovog ugovora, napravili još jedan značajan korak na unapređenju naše ponude”, dodao je Pečenko.
Podsjetimo, Addiko Bank ad Banja Luka i EBRD su početkom februara potpisali ugovor o kreditiranju, sa ciljem stimulacije rasta i razvoja malih i srednjih preduzeća na lokalnom tržištu. Takođe, Addiko Holding Beč je nedavno, u ime Addiko grupacije, potpisao sa EBRD-om sporazum o saradnji kojim su poslovi dokumentarnog poslovanja u potpunosti podržani od strane EBRD-a.