Kanton Sarajevo: Više od 2000 učenika online upisom već izabralo škole

0
841
Drugi upisni rok počinje 11. jula i trajat će do 13. jula, a provodit će se online putem

Drugi dan online upisa u srednje škole u Kantonu Sarajevo odvija se bez problema. Već sada sistemu je pristupilo preko 2500 učenika, a izbor škola je izvršilo preko 2000 učenika. Nakon prvog dana na rang listama škola našlo se 1582 učenika.
Tokom prvog dana upisa došlo je do tehničkog problema, koji je određenom broju korisnika onemogućio pristup sistemu, ali je problem otklonjen i sistem je sada dostupan svima. Iz Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, te Univerzitetskog tele-informatičkog centra UTIC poručuju da će se upis, svih 3753 učenika iz 76 osnovnih škola Kantona Sarajevo, ali i učenika izvan Kantona koji su se prijavili, realizirati te da će sva djeca koja budu ispunjavala kriterije biti uspješno upisana u odabrane škole.
Podsjećaju da je izrađeno i video uputstvo koji učenicima detaljno pojašnjava kompletan proces upotrebe sistema, a dostupan je na web stranici https://upis.emis.edu.ba.
Prvi konkursni rok za upis trajat će do 5. jula, dok će rezultati biti objavljeni 6.jula.Kandidati koji ne ostvare pravo upisa u prvom, mogu se prijaviti za upis u drugom konkursnom roku koji traje od 11. do 13. jula 2018. Rezultati će biti objavljeni 14. jula 2018.