Fiat – Fićo Fest 2018 biće održan u Sarajevu 28. jula

0
2346
Centralno okupljanje popularnih 'fića' biće na Baščaršiji u vremenu od 10 do 17 sati

U Sarajevu će se 28. jula ove godine održava drugo međunarodno okupljanje ‘fića’, a centralno okupljanje ovih popularnih automobila biće na Baščaršiji u vremenu od 10 do 17 sati.
Povod za održavanje ‘Fiat-Fićo Festa 2018’ je obilježavanje jubileja, 63. rođendana ovog i danas za mnoge najdražeg automobila.
Organizator događaja je Udruženje ljubitelja automobila Fićo-klub iz Sarajeva, a najavljuju učešće stotinu vozila i vozača. Kažu, broj bi bio i veći jer su se javljali ljubitelji i vlasnici ‘fića’ iz cijelog svijeta, ali su ograničeni prostorom i tehničkim uslovima.
Fadil Ćerimagić, iz ovog udruženja, kaže da će na ‘Fićo Festu’ učestvovati i vozila koja će stići iz cijele Evrope.
“Interesovanje je ogromno, jer je ‘fićo’ i danas omiljeno vozilo mnogih. Učesnici dolaze iz BiH, a dolaze nam i gosti iz regiona i drugih zemalja Evrope. Na Baščaršiji u Sarajevu će se moći vidjeti ‘fiće’ svih boja, godišta i različitih modela, od običnog do kabrioleta. Ljudi su još uvijek emotivno vezani za ‘fiću’. ‘Fićo’ je i danas velika atrakcija”, kaže Ćerimagić.
Nakon prošlogodišnjeg uspjeha kada je u Sarajevo stiglo 66 primjeraka legendarnog ‘fiće’, ove godine se očekuje još veći broj obzirom na to da je za ovu godinu najavljena i još bolja organizacija ovog događaja, kao i još zanimljiviji sadržaji.