Sutra u Sarajevu promocija Projekta podrške zapošljavanja

0
960
Globalni rast zaposlenosti će se značajno pogoršati, upozorava ILO

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike sutra će u Domu mladih Skenderija u Sarajevu promovirati Projekt podrške zapošljavanju.
Projekat podrške zapošljavanju je investicijski projekat u BiH, ukupne vrijednosti oko 50 miliona KM, koji sadrži dvije komponente. Prva komponenta je putem ALMP-a i ima za cilj da pomogne Vladi FBiH na povećanju i širenju efektivnosti i efikasnosti aktivnih programa tržišta rada i posredovanja pri zapošljavanju u cilju unaprjeđenja ishoda tržišta rada.
Druga komponenta projekta je Podrška za sisteme upravljanja, monitoring i komunikaciju (IBRD). Ova komponenta pruža podršku za efektivan amonitoring projekta i finansiranje za jačanje sistema upravljanja u svrhu monitoringa ALMP i usluga zapošljavanja, kao i izradu i provedbu efektivne strategije komunikacije usmjerene na tražitelje posla, poslodavce, kreatore politika i sveukupno stanovništvo.
Pored predstavnika Federalnog ministarstva rada i socijalne politike, na promociji će sudjelovati i predstavnici Federalnog zavoda za zapošljavanje, kantonalnih službi za zapošljavanje, kantonalnih ministarstava rada i socijalne politike, općina i drugi.