Wal-Mart ušao u strateško partnerstvo s Microsoftom

0
1144
Microsoftova će tehnologija pomoći Wal-Martu da drži korak s Amazonovom e-trgovinom

Maloprodajni div Wal-Mart objavio je strateško partnerstvo s Microsoftom, koji će mu pomoći u razvoju cloud tehnologije i umjetne inteligencije s ciljem ubrzavanja i olakšanja kupovine u toj kompaniji, piše Business Insider.
Dvije kompanije će potpisati petogodišnji ugovor, a Microsoftova će tehnologija pomoći Wal-Martu da drži korak s Amazonovom e-trgovinom. Time se Wal-Mart želi obraniti od Amazonovih maloprodajnih ambicija i količine podataka o potrošačima te osnažiti svoju prisutnost na internetu.
Činjenica da su Amazonovi prihodi prošle godine narasli za 31 posto, dok su Wal-Martovi bili samo tri posto veći nego 2016., prikazuje koliko Amazon raste. Osim toga, kroz prošlo je desetljeće vrijednost Walmartovih dionica porasla za 40 posto, a Amazonovih za nevjerojatnih 2,200 posto, piše Business Insider, a prenosi Jutarnji list.
Ono što je takođe potaknulo navedeno partnerstvo jest Amazonova prošlogodišnja akvizicija Whole Foodsa koja je pojačala tenzije između najveće svjetske internetske trgovine i maloprodajne zajednice. Zbog toga je Walmart odlučio zamijeniti svoju postojeću infrastrukturu cloud tehnologijom uz pomoć Microsoftovih inženjera, koji su započeli novu suradnju.