Zvizdić i Tsipras najavili uvođenje direktne avio linije Sarajevo – Atina

0
921
Zvizdić, Marković, Tsipras i Zaev sa Starog mosta u znak mira bacili cvijeće u Neretvu

Na poziv predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića premijeri Crne Gore, Grčke i Makedonije – Duško Marković, Alexis Tsipras i Zoran Zaev – boravili su danas u Mostaru, gdje su prisustvovali obilježavanju 14. godišnjice obnove Starog mosta.
Manifestaciju ‘Mostar ne zaboravlja prijatelje’ tradicionalno organizuje Centar za mir i multietničku saradnju Mostar, a održava se pod pokroviteljstvom predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.
Tom prilikom predsjedavajući Zvizdić i njegovi gosti, premijeri Marković, Tsipras i Zaev, posjetili su Stari most gdje su prisustvovali počasnom skoku, te u znak mira bacili cvijeće u Neretvu.
Premijeri Marković i Tsipras su potom potpisali ‘Mostarsku povelju mira’, na radnom stolu mostarskog pjesnika Alekse Šantića, koju im je uručio predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić. Zvizdić je ‘Mostarsku povelju mira’ potpisao prije dvije godine kada je i utemeljena, a premijer Zaev prošle godine, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.
Premijeri Zvizdić i Tsipras danas su na sastanku u Mostaru razgovarali o ekonomskoj suradnji dviju država i boljoj povezanosti među kojima je ideja za uspostavu direktne avio linije između Sarajeva i Atine.