Raiffeisen najbolja digitalna banka u Bosni i Hercegovini

0
2045
Karlheinz Dobnigg: Priznanje Euromoneya potvrđuje ispravnost poslovne strategije Raiffeisen banke

Raiffeisen banke dobila je još jedno priznanje renomiranog magazina Global Finance – za najbolju digitalnu banku u Bosni i Hercegovini.
“Digitalna tehnologija je široko rasporstranjena te ista oblikuje poslovanje budućnosti. Prateći ubrzani razvoj tehnologije, te kroz kontinuiranu komunikaciju s našim klijentima, jasno smo prepoznali da određeni segment klijenata očekuje da im isporučimo napredne digitalne servise, odnosno usluge prilagođene eri digitalizacije. Stoga nam je ova nagrada izuzetno značajna obzirom da dodatno potvrđuje uspješnost naše poslovne strategije, našu spremnost da dosljedno odgovorimo i da idemo u korak sa potrebama naših klijenata”, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke.
Magazin Global Finance već 18. godina proglašava najbolje digitalne banke u svijetu, a Raiffeisen banci je ove godine prvi put dodijeljena nagrada za najbolju digitalnu banku u Bosni i Hercegovini.
Pobjednike je odabrao tim svjetskih stručnjaka, a za finalnu selekciju su bili zaduženi urednici Global Finance-a. Selekcija je izvršena na osnovu niza kriterija kao što su: snaga strategije za privlačenje i pružanje usluge digitalno osviještenim klijentima, uspjeh digitalne ponude za klijente, obim ponude proizvoda i usluga, materijalna korist digitalnih inicijativa, te dizajn i funkcionalnost web i mobilnih stranica.
“Aktivno radimo na unapređenju naše ponude kako bismo u današnjem izuzetno dinamičnom okruženju klijentima olakšali poslovanje i komunikaciju s Bankom. Rezultat ovakvih aktivnosti je naša usluga Raiffeisen bankarstvo na Viberu, mogućnost online apliciranja za kredite i kartice ili, recimo, naša prva digitalna poslovnica u Sarajevu”, dodao je Dobnigg.
On je dodao da će Banka ovakvu orijentaciju nastaviti i u budućem periodu, te da će nastojati pratiti trendove digitalnog doba u kojem živimo.