Premium Invest osiguranje počinje s radom u RS-u

0
2602
Premium Invest osiguranje dobilo dozvolu za rad

Osiguravajuće društvo Premium Invest osiguranje, koje su osnovali bivši članovi uprave Aura osiguranja te direktori javnih preduzeća i opštinski načelnici u Republici Srpskoj, dobilo je dozvolu za rad od Agencije za osiguranje RS.
Direktor Agencije za osiguranje RS Slaven Dujaković rekao je da je novo osiguravajuće društvo na tržištu RS dobilo dozvolu za rad nakon što je ispunilo sve potrebne procedure.
“Premium Invest osiguranje je dobilo dozvolu za rad prije petnaestak dana. Što se nas tiče oni su ispunili sve uslove i dobili su odobrenje za rad. Imam informaciju da još čekaju da im se odobri zelena karta i mogu početi sa radom”, rekao je Dujaković za banjalučki portal Capital.
Premium Invest osiguranje ima čak 53 akcionara, a među njima su i brojna imena poznata javnosti. Akcionari ovog društva, između ostalih, su načelnici Prnjavora i Čelinca Darko Tomaš i Momčilo Zeljković, direktorica i finansijski direktor Elektrokrajine Seka Kuzmanović i Rodoljub Topić, direktor Banjalučke berze Milan Božić, bivši direktor Aura osiguranja Miodrag Čoprka, direktor Centralnog registra za hartije od vrijednosti i član Upravnog odbora Agencije za bankarstvo RS Bratoljub Radulović i brojni drugi.