Samsung otvara novi istraživački centar u New Yorku sa fokusom na robotiku

0
1375
Samsung Electronics otvara novi Centar za istraživanje umjetne inteligencije u New Yorku

Kompanija Samsung Electronics Co., Ltd. objavila je da otvara novi istraživački centar za umjetnu inteligenciju (AI) u New Yorku u Americi, kako bi ojačala svoje sposobnosti na polju umjetne inteligencije.
Lociran u centru Chelseja, njujorški AI centar će voditi Daniel D. Lee, izvršni potpredsjednik kompanije Samsung Research i svjetski stručnjak u AI robotici, koji se prošlog juna priključio kompaniji Samsung Electronics.
U saradnji sa vodećim stručnjakom za neuronauku baziranu na tehnologiji umjetne inteligencije, H. Sebastian Seung, izvršni potpredsjednik kompanije Samsung Research, njujorški AI centar će predvoditi napredna AI istraživanja u polju robotike. Kao glavni naučni istraživač kompanije Samsung Electronics, Seung će također savjetovati Samsung o naprednim AI istraživanjima u razvoju budućih mogućnosti za rast poslovanja.
“Ono što je potrebno sada je da se fokusiramo na stvaranje novih vrijednosti koje imaju za cilj olakšati živote ljudi i učiniti ih što praktičnijim, tako što ćemo iskoristiti moć umjetne inteligencije u Samsungovim proizvodima i uslugama“, izjavio je Hyun-suk Kim, predsjednik i direktor kompanije Samsung Research, napredna R&D ruka kompanije Samsung Electronics.
Samsung je najavio da planira proširiti svoje napredne istraživačke AI mogućnosti kako bi zaposlio oko hiljadu stručnjaka do 2020. godine. Ovo će biti Samsungov šesti AI centar u svijetu i poslovat će u saradnji sa Samsungovim ostalim AI istraživačkim centrima. Drugi AI centri nalaze se u Koreji, Engleskoj, Kanadi, Rusiji i Silikonskoj Dolini u Americi.
Centar se nalazi na 123 West 18th St, u New Yorku. Svečanost povodom otvaranja centra održana je 7. septembra, sa oko 100 prisutnih zvanica.