Investicija 5 miliona KM: Završena prva faza modernizacije Holdina postrojenja Podlugovi

0
1456
Svečano obilježen završetak prve faze modernizacije Holdina postrojenja Podlugovi

Predstavnici kompanije Holdina d.o.o. Sarajevo svečano su obilježili završetak prve faze modernizacije postrojenja Podlugovi u okolini Sarajeva, u prisustvu delegacije INA Grupe, poslovnih partnera i predstavnika lokalne zajednice.
Vrijednost investicije prve faze procesa iznosi 5 miliona KM koja je imala za cilj podizanje standarda sigurnosti, zaštite okolinei ljudi.
“Jedan od ciljevanašeg poslovanja je podizanje standarda kvalitete usluga i proizvoda koje pružamo našim partnerima i kupcima na tržištu BiH. Dodatno, kao društveno-odgovorna kompanija koja posluje po najvišim standardima sigurnosti, zaštite okoliša i ljudi, s ponosom možemo reći kako Podlugovi zadovoljavaju najstriktnije norme i standarde iz ove oblasti”, istakao je Juraj Polić, izvršni direktor za veleprodaju Holdine.

Postrojenje Podlugovi opskrbljuje naftom i naftnim derivatima tržište Bosne i Hercegovine

Postrojenje Podlugovi, smješteno u blizini Sarajeva, ima tradiciju poslovanja dugu 50 godina, opskrbljuje naftom i naftnim derivatima tržište Bosne i Hercegovine. U sklopu postrojenja vrši se i distribucija ulja i maziva za veleprodajne kupce.