Schneider Electric u TOP 5 na Gartnerovom spisku za Evropu

0
1121
Schneider Electric peti na Gartnerovom spisku najboljih opskrbnih lanaca u Evropi u 2018.

Schneider Electric, vodeća kompanija na području digitalne transformacije upravljanja energijom i automatizacijom, objavila je kako su je analitičari istraživačke kuće Gartner svrstali na 5. mjesto spiska 15 najboljih opskrbnih lanaca u Evropi. Istraživačka kuća Gartner je spisak za Evropu objavila na svojoj godišnjoj Izvršnoj konferenciji o opskrbnim lancima u Londonu.
“Počašćeni smo što smo se popeli na peto mjesto na spisku istraživačke kuće Gartner za Evropu. Protekla godina za nas je bila obilježena snažnom digitalnom transformacijom, koju je naročito ubrzalo otvaranje naših pametnih fabrika u Evropi (i šire) u sklopu naše strategije održivih i povezanih opskrbnih lanaca prilagođenih individualnim potrebama. Za nagradu su zaslužni neumoran rad zaposlenika našeg Globalnog opskrbnog lanca, te njihov pojedinačni doprinos isporuci klijentima, kvalitetu i izvrsnosti opskrbnog lanca“, rekao je Mourad Tamoud, izvršni potpredsjednik, Global Supply Chain Operations, Schneider Electric.
On je dodao da su upotrebom Schneider EcoStruxure™ rješenja klijentima demonstrirali vlastiti interni uspjeh na području inicijativa digitalizacije.
Analitičari istraživačke kuće Gartner u maju su uvrstili Schneider Electric na spisak 25 najboljih opskrbnih lanaca na svijetu u 2018., na kojem se popeo za pet mjesta na 12. mjesto spiska objavljenog na Gartnerovoj izvršnoj konferenciji o opskrbnim lancima održanoj u SAD-u. U Gartnerovim godišnjim spiskovima navode se firme sa najboljim opskrbnim lancima i opisuje njihova najbolja praksa.
U 2017. godini 86.000 zaposlenika Schneider Operacija globalnog opskrbnog lanca – koje se sastoje od 207 proizvodnih pogona u 44 zemlje i 98 distribucijskih centara – upravljalo je sa više od 260.000 proizvoda i obrađivalo preko 150.000 linija narudžbi dnevno.