Mostarski hotel Ero u vlasništvu Vlade HNK

0
1200
Ugovor su potpisali Zijad Krnjić i Nevenko Herceg

Direktor Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje Zijad Krnjić i predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) Nevenko Herceg, danas su potpisali Ugovor o prodaji mostarskog hotela Ero u vlasništvo Vlade HNK.
Potpisivanjem Ugovora okončane su aktivnosti oko kupovine hotela Ero gdje će biti smještena kantonalna tijela uprave.
Pirektor Federalnog zavoda PIO Zijad Krnjić izrazio je zadovoljstvo što je današnjim potpisivanjem ugovora transparentno i u obostranom interesu zvanično okončan postupak prodaje hotela Ero.
“Vjerujem kako će Vlada HNK uskoro ovaj objekt dovesti u funkciju kako bi građanima ovog kantona na jednom mjestu bile dostupne sve usluge kantonalnih tijela uprave”, kazao je Krnjić.
Predsjednik Vlade HNK Nevenko Herceg rekao je da su današnjim potpisivanjem Ugovora okončali postupak kupovine hotela Ero za potrebe smještaja Vlade i drugih kantonalnih tijela uprave.
Slijedi rekonstruiranje zgrade hotela kako bi bila funkcionalna i mogla odgovoriti potrebama, te kako bi uskoro građani mogli na jednom mjestu završiti najveći dio administrativnih poslova.
“Uštede koje ćemo ostvariti smještajem na jednom mjestu kao i pogodnosti koje iz toga proizlaze potvrdit će opravdanost ovoga investiranja za koje smo kreditom kod Razvojne banke FBiH osigurali 11 miliona KM”, kazao je Herceg.
Ugovorom je definirano da će Vlada HNK Federalnom zavodu PIO/MIO nakon preuzimanja hotela u roku od 270 dana, u četiri jednake rate uplatiti ukupno 10.550.144 KM.
Inače, uz prisustvo predstavnika notarskog ureda Musa, potpisivanju Ugovora prisustvovali su i Ivan Rogić, zamjenik direktora i Eugen Ćubela, predsjednik Upravnog odbora FZ PIO.