HTC Vive lansirao VR platformu za preduzeća

0
1694
Vive Focus se može upariti sa programom profesionalnih usluga Vive Enterprise Advantage

HTC VIVE™ najavio je premium iskustvo virtuelne realnosti za tržište preduzeća, uključujući novu platformu, novi hardver i novi softver koji je dostupan posebno za komercijalnu upotrebu. Ovo lansiranje ojačava Viveovu povećanu posvećenost uvođenju najboljih ekspertiza u klasi, kad su u pitanju dizajn i softver – upareni sa najboljim VR hardverom na svijetu – za preduzeća svih veličina. Ovim potpunim rješenjem koje pokreće Qualcomm® Snapdragon ™ 835 Mobile VR platforma, preduzeća sada mogu stvoriti, sarađivati i angažovati sa zaposlenima i kupcima na potpuno novi način. Preduzeća širom svijeta, kao što su Sim For Health i Volkswagen Grupa, već koriste Vive za obuku, simulaciju i dizajn proizvoda.
Danas, Vive lansira portfolio vrhunskih proizvoda na zapadnim tržištima, uključujući VIVE FOCUS ™, novi samostalni HMD za preduzeća; VIVE WAVE ™ VR SDK, quintessential open VR platform za programere za kreiranje sadržaja za samostalne uređaje; i Vive Sync, novi alat za saradnju preduzeća.
Sa Vive Focus-om, nisu potrebne nikakve spoljne bazne stanice ili senzori – preduzeća mogu koristiti instant samostalni VR sa dualnim 3K AMOLED ekranima, interaktivnim praćenjem i Snapdragon 835 Mobile VR Platformom.
Vive Focus se može upariti sa programom profesionalnih usluga Vive Enterprise Advantage, koji nudi komercijalne licence, namjensku podršku i uslužne programe za Vive enterprise hardver. Program Advantage nudi zaštitu kupovine sa garancijama uz hardver, namjensku podršku i napredne komande za upravljanje uređajima, kao što je režim Kiosk i funkcija konfiguracije serije komandi.
Novi Vive Wave VR SDK nudi otvoreni interfejs, omogućavajući kombinaciju rada između brojnih mobilnih VR slušalica i dodatne opreme, uz Vive port kao univerzalnu distribuciju i prodavnicu za sve Vive Wave uređaje. Ovo omogućava developerima da bolje razvijaju VR sadržaje, da ih efikasnije objavljuju, a nude mnogo širi dohvat potencijalnih kupaca preko više VR slušalica. U međuvremenu, hardverski partneri se mogu usredsrediti na stvarne inovacije uređaja u odnosu na osnovnu VR optimizaciju, uz pristup potrebnom kvalitetnom VR sadržaju preko Vive port platforme.
Danas platforma Vive Wave dočekuje i Shadow Creator kao najnovijeg partnera za hardver. Shadow Creator gradi Shadow VR, sve u jednom VR HMD koji podržava 6DoF kontrolere, ima inovativne funkcionalnosti, mogućnosti i izuzetne performanse. Uređaj će se pojaviti uprodaji 11. novembra širom svijeta.
Danas je Vive takođe predstavio Vive Sync, novu saradnju u virtuelnoj stvarnosti, kao i aplikaciju za sastanke posebno za preduzeća koja su dio Vive Enterprise paketa usluga. Vive Sync je intuitivan alat za saradnju gdje se unutrašnji timovi mogu sastati u virtualnom zajedničkom prostoru, poboljšavajući komunikaciju i produktivnost među organizacijama.
Pored toga, na medijskom događaju u San Francisku Vive je predstavio Sync, kao i veliki broj partnera koji koriste Vive Focus kako bi demonstrirali korporativne napore.