Kompanija Algotech od sada i na tržištu BiH

0
2298
U Sarajevu predstavljena kompanija Algotech i njeni poslovni planovi za tržište BiH

Bosanskohercegovačkom poslovnom svijetu na prigodnoj svečanosti u Sarajevu predstavila se kompanija Algotech.
Ova kompanija, osnovana 1992. godine, ima historiju uspješnog poslovanja na području Srbije, Mađarske, Češke, Slovačke, Poljske, Rumunije, Crne Gore i Slovenije, a od sada tu historiju uspjeha piše i na tržištu BiH.
“Istinski mi je drago što se, kao multinacionalna kompanija nalazimo u Sarajevu, u društvu velikih imena poslovnog svijeta ne samo BiH, već i cijelog regiona. Siguran sam da ćemo tradiciju pouzdane, profesionalne kompanije s kvalitetnim uslugama u oblasti digitalne transformacije poslovanja nastaviti graditi i na bosanskohercegovačkom tržištu i time ponuditi inovativna rješenja i na ovom području”, izjavio je generalni direktor kompanije Algotech, Dragan Gajić.
O značaju tržišta BiH za razvojnu strategiju kompanije govorio je regionalni menadžer Algotech-a, Ferhat Dedić.
Inače, Algotech kompanija je specijalizirana za dizajn i implementaciju sistema integriranih komunikacija baziranih na najnaprednijim svjetskim rješenjima i tehnologijama, posebno u segmentu digitalnih i cloud rešenja.
Tokom prethodnih 26 godina poslovanja Algotech je postao jedan od vodećih regionalnih sistema integratora. Pored kvalitete implementiranih rješenja i usluga koje pruža veliki tim zaposlenih eksperata, neki od ključnih faktora njihovog poslovnog uspjeha su saradnje sa renomiranim svjetskim kompanijama, poput Avaya, Cisco, Nice, Altitude, Teleopti, Microsoft, eGain i drugih, ali i sposobnosti da na pravi način anticipiraju tržišne trendove.
Fokus poslovne orijentacije ove kompanije je usmjeren na digitalizaciju procesa komunikacije, automatizaciju poslovnih procesa ali i na implementaciju drugih naprednih rješenja koja omogućavaju bolju integraciju komunikacijskih i prodajnih kanala.
Pored predstavljanja kompanije i njenih poslovnih planova za tržište BiH, prisutni su imali priliku i za poslovno umrežavanje.