Uskoro ističe rok za prijave za Best of South East stipendije

0
1184
Projekt Best of South East stipendiranja sprovodi Sparkasse Bank BiH, u saradnji sa matičnom bankom u Austriji

Best of South East program stipendiranja osigurava i ove godine stipendije za najbolje studente prava, ekonomije i tehničkih univerziteta iz BiH. Ovaj projekt stipendiranja sprovodi Sparkasse Bank BiH, u saradnji sa matičnom bankom u Austriji Steiermaerkische Sparkasse.
Cilj jednogodišnjih stipendija, koje uključuju školarinu, smještaj i džeparac za studente je, prema riječima direktorice Direkcije za upravljanje ljudskim resursima Sparkasse Bank dd BiH Lejle Mulalić, pružiti studentima najbolje teoretsko obrazovanje, ali i praktičan rad i primjenu naučenog.
Praksa, koja se odvija u jednoj od najmodernijih bankarskih institucija, Steiermaerkische Sparkasse, je iskustvo koje će pružiti dodatnu vrijednost njihovom daljem profesionalnom razvoju.
“Pravo prijave za stipendije imaju svi studenti relevantnih naučnih disciplina iz Bosne i Hercegovine, a odlučujući kriterij pri odabiru je prosjek ocjena. Želimo napomenuti da, iako rok za prijave za ekonomiju i pravo ističe 05.12, rokovi za ostale smjerove još uvijek traju i studenti trebaju iskoristiti ovu zaista izvanrednu priliku da uče, rade, i time steknu dragocjena iskustva, koja će im biti od velike koristi u budućnosti“, dodala je Mulalić.
Austrijski univerziteti koji su uključeni u program su: University of Graz, Technical University of Graz te Montanuni Leoben.
Detalje kako se prijaviti na Best of SouthEast, možete pronaći na web stranici Sparkasse Bank, na linku: https://www.sparkasse.ba/bs/zaposljavanje/stipendija-best-of-south-east