U Sarajevu otvoren salon Jaguar i Land Rover automobila

0
6816
U Sarajevu otvoreno prvo predstavništvo Jaguar Land Rovera u BiH (Foto: Ilustracija)

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović i britanski ambasador u BiH Edward Ferguson na prigodnoj svečanosti otvorili su večeras u Sarajevu (Alipašina bb – Šip) prvo predstavništvo (salon i servis) Jaguar i Land Rover automobila u BiH.
Jaguar Land Rover je najveća britanska kompanija u svjetskoj automobilskoj industriji te se otvaranje njenog predstavništva u BiH smatra veoma značajnim. Ovaj događaj je još jedan od primjera dobre saradnje bosanskohercegovačkih i britanskih firmi.
Autosalon u Sarajevu je napravljen po najnovijim standardima koje utjelovljuju i odražavaju duh i kvalitet luksuznih Jaguar i Land Rovera automobila, a svečanu vrpcu na otvorenju presijekli su ministar Šarović, britanski ambasador Ferguson, generalni direktor Wallis Adria Andrew Prest i direktor AC Betanija Muhamed Ganić.
“Za nepunih 8 mjeseci, uspjeli smo sagraditi moderan salon po posljednjim Jaguar Land Rover standardima i s ponosom mogu reći da je BiH dobila najbolji autosalon u regiji”, izjavio je direktor AC Betanija Muhamed Ganić.
Ministar Šarović je rekao daje ovo značajan uspjeh te da se ovim primjerom potiču i drugi, jer tamo gdje dođe Jaguar Land Rover tu su otvorena vrata i za druge brendove.
“Vjerujemo da će ovo biti primjer za neke druge britanske kompanije da ulažu ovdje, a takvih već ima dosta u BiH”, rekao je Šarović.
“Mislim da je dolazak Jaguar Land Rovera važan znak povjerenja u BiH i pozitivan pokazatelj rasta naših trgovinskih odnosa. Jaguar i Land Rover automobili čak sadrže i dijelove koji su izrađeni u kompaniji Bekto Preciza u Goraždu. Nadam se da ćemo u budućnosti imati i više prilika da udružimo naš talent, naprednu proizvodnju i kreativni dizajn, i da stvaramo proizvode svjetske klase”, izjavio je britanski ambasador u BiH Edward Ferguson.