Gradačački Swity lider biznisa u kategoriji prehrambene industrije

0
1659
Plaketu 'Lidera biznisa' primio je Miralem Gasal, direktor kompanije Swity

Kompanija Swity d.o.o. Gradačac, na manifestaciji ‘Izbor Lidera biznisa Tuzlanskog kantona’, izabrana je kao Lider biznisa 2018. godine u kategoriji prehrambene industrije. Ovim kompanija Swity zaokružuje uspješnu poslovnu godinu, koju je obilježila transformacija tradicionalnih brendova Swity, Vegy i Fruby u inovativne, moderne i potrošaču bliske brendove, ali sa zadržanim i unaprijeđenim kvalitetom proizvoda.
Plaketu ‘Lidera biznisa’ primio je direktor kompanije Miralem Gasal koji je iskazao zahvalnost domaćinu manifestacije, te ovu plaketu preuzeo kao veliku čast ali i obavezu da kompanija Swity odbrani titulu ‘Lidera biznisa’ i u narednoj godini.
“Ovu 2018. ćemo pamtiti kao godinu u kojoj su pokrenuti brojni procesi unutar kompanije, sa stanovišta unaprijeđenja samog vizuelnog identiteta naših proizvoda, ali i vraćanja i unaprijeđenja prepoznatljivog Vegafruit kvaliteta. Radili smo na redizajnu ambalaže naših džemova u kantici, Swity sokovi u boci od 200 ml se trenutno lansiraju na tržište u potpuno novom ruhu i možemo reći da su naši potrošači oduševljeni novim izgledom boce i etikete, koja simbolizira ono što su vrijednosti naše kompanije. U narednom periodu potrošači mogu očekivati još mnogo novih projekata na kojima razvojni tim naše kompanije vrijedno radi, a samo neki od njih su: redizajn boce Vegy kečapa, nove etikete naših džemova i prerađevina od povrća u staklenim teglama, nove robne grupe u kategoriji sokova“, istakao je direktor kompanije Miralem Gasal.
On je dodao da su sa aspekta kontrole procesa u njihovoj kompaniji napravili veliki iskorak, te da su u posljednjem kvartalu ove godine uspješno implementirali najnovije ISO, HACCP i HALAL standarde kvaliteta, što njihovim proizvodima daje dodatnu vrijednost.
Izbor ‘Lider biznisa TK 2018.’ organizira se po četvrti put. Stručni žiri je u konkurenciji od oko 50 kompanija, odabrao lidere – one koji su svojim radom i asortimanom proizvoda zaplijenili pažnju tržišta i dali poseban doprinos privrednom razvoju Tuzlanskog kantona.