Samsung na CES-u predstavio budućnost ekrana sa mikro LED tehnologijom

0
1345
Samsung na CES-u predstavio budućnost ekrana sa inovativnom modularnom mikro LED tehnologijom

Kompanija Samsung Electronics predstavila je svoje najnovije inovacije u modularnoj tehnologiji Micro LED ekrana tokom godišnjeg događaja ‘First Look CES’ u Aria Resort & Casino u Las Vegasu. Nova, revolucionarna Micro LED tehnologija uključuje: novi 75-inčni ekran, 219-inčni The Wall, kao i druge različite revolucionarne veličine, oblike i konfiguracije za novu generaciju modularnog Micro LED ekrana.

Mikro LED sa 75”i The Wall sa 219”

Uz najmoderniju tehnologiju i modularne mogućnosti, Samsung-ovi LED ekrani pružaju neuporediv kvalitet slike, svestranost i dizajn. Ovi transformativni TV ekrani sastoje se od pojedinačnih mikro LED modula, koji sadrže milione neorganskih crvenih, zelenih i plavih mikroskopskih LED čipova i emituju sopstveno svjetlo da bi proizveli briljantne boje na ekranu – pružajući neuporediv kvalitet slike koji nadmašuje bilo koju tehnologiju prikaza koji su trenutno dostupni na tržištu.
Na prošlogodišnjem CES-u, Samsung je predstavio Micro LED, otkrivajući The Wall, hvaljeni i nagrađivani 146” Micro LED ekran. Zahvaljujući tehničkom napretku u procesu poluprovodničke ambalaže koja smanjuje jaz između mikroskopskih LED čipova, Samsung je uspio stvoriti zapanjujući 4K Micro LED prikaz u manjem, više prihvatljivom faktoru oblika.
Zahvaljujući modularnoj prirodi Micro LED-a, ova tehnologija nudi fleksibilnost u veličini ekrana koja korisnicima omogućava prilagođavanje da stane u bilo koju prostoriju ili prostor. Dodavanjem mikro LED modula, korisnici mogu proširiti svoj prikaz na bilo koju željenu veličinu. Modularna funkcionalnost Micro LED-a korisnicima će u budućnosti omogućiti stvaranje vrhunskog ekrana čak i na nepravilnim veličinama ekrana 9×3, 1×7 ili 5×1 koje odgovaraju njihovim prostornim, estetskim i funkcionalnim potrebama.
Samsungova Micro LED tehnologija također optimizira sadržaj bez obzira na veličinu i oblik ekrana. Čak i kada dodajete više modula, Samsungovi Micro LED ekrani mogu skalirati kako bi povećali rezoluciju – sve dok držite konstantnu gustoću piksela. Osim toga, Micro LED može podržati sve, od standardnog sadržaja 16:9, do 21:9 filmova širokog formata, te do nekonvencionalnih odnosa kao što su 32:9, ili čak 1:1 – bez kompromisa u kvalitetu slike.
Mogućnosti privlačnog dizajna poboljšane su novom funkcijom Ambient Mode.

Samsung Smart televizori podržavat će aplikacije iTunes Movies i TV Shows te AirPlay 2

Kompanija Samsung Electronics najavila je danas da će ovog proljeća ponuditi aplikacije iTunes Movies i TV Show i Apple AirPlay 2 podršku na Samsung Smart TV 2019 modelima. Podrška za Samsung Smart TV 2018 će biti dostupna putem ažuriranja firmware-a.
Nove aplikacije iTunes Movies i TV Shows debitovat će na Samsung Smart TV u više od 100 zemalja. Podrška za AirPlay 2 će biti dostupna na Samsung Smart TV u 190 zemalja širom svijeta.
Sa novim aplikacijama iTunes Movies i TV Shows na Samsung Smart televizorima, korisnici će moći pristupiti svojoj postojećoj iTunes biblioteci i pregledavati iTunes Store kako bi kupili ili iznajmili na stotine hiljada filmova i TV emisija – uključujući i najveći izbor 4K HDR filmova. Aplikacije iTunes Movies i TV Shows će raditi besprijekorno sa Samsungovim Smart TV uslugama, kao što su Universal Guide, New Bixby i Search, kako bi stvorili dosljedan doživljaj preko Samsungove platforme.
Sa podrškom za AirPlay 2, Samsungovi korisnici će moći bez poteškoća reproducirati videozapise, fotografije, muziku i još mnogo toga od uređaja kompanije Apple direktno do Samsung Smart TV-a, uključujući televizore QLED 4K i 8K, Frame i Serif televizore, kao i druge Samsung uređaje UHD i HD modela.