Euromoney istraživanje o finansiranju trgovine: UniCredit prvi u 28 kategorija

0
1028
UniCredit grupacija priprema spajanje Unicredit banke Slovenija i UniCredit banke Austrija

UniCredit je prema Istraživanju o finansiranju trgovine 2019. koje je proveo časopis Euromoney imenovan najboljim globalnim pružateljem usluga u kategorijama: Sve usluge, Savjetovanje, Finansiranje/Plaćanja, Sveukupna izvedba i Proizvodi.
Ovo istraživanje, koje se provodi već osmu godinu zaredom, ujedno prepoznaje UniCredit i kao tržišnog lidera u Centralnoj i istočnoj Evropi (CIE), Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Češkoj, Mađarskoj, Italiji, Rumuniji, Rusiji, Srbiji i Turskoj.
U kategoriji ‘Najbolja usluga‘, UniCredit je rangiran na prvom mjestu u CIE, Bosni i Hercegovini Srednjem istoku, Bugarskoj, Češkoj, Mađarskoj, Italiji, Rumuniji, Rusiji, Srbiji, Turskoj i Njemačkoj.
Lista najboljih – sastavljena na temelju povratnih informacija prikupljenih od preko 7000 korporativnih klijenata banaka – prepoznaje UniCreditovu kontinuiranu izvrsnost u području finansiranja trgovine, koja se temelji na UniCreditovom izvrsnom poznavanju svojih ključnih europskih tržišta i visokoj stručnosti u razvoju i plasiranju proizvoda.
“Oduševljeni smo što Euromoney i klijenti koji su sudjelovali u istraživanju nastavljaju prepoznavati UniCredit kao najboljeg globalnog pružatelja usluga u području finansiranja trgovine u okviru različitih ključnih kategorija usluga i diljem različitih regija. Napredak koji smo ostvarili u odnosu na prošlogodišnju listu najboljih ističe našu kontinuiranu posvećenost zadovoljavanju potreba naših klijenata, spremnost da prihvatimo nove alate vezane uz finansiranje trgovine i obrtnog kapitala, kao i zanačajnu snagu naše međunarodne mreže”, izjavio je generalni menadžer UniCredita Gianni Franco Papa.
UniCredit nastavlja ulagati u inovacije u području finansiranja trgovine, prvenstveno putem blockchain konzorcija ‘we.trade‘ te Trgovinske informacijske mreže. Ujedno je odlučio unaprijediti svoju međunarodnu pokrivenost putem uspostavljanja središta za finansiranje trgovanja robom u Abu Dhabiju.