Volkswagen predstavio Passat facelift i za evropsko tržište

0
2038
Prodaja osvježenog Passata u Evropi će startati u maju, cijene još nisu poznate

Nakon što je Volkswagen u oktobru 2018. predstavio novi Passat za Kinu, a u januaru na auto-salonu u Detroitu prezentirao Passat za Sjevernu Ameriku, njemačka kompanija je uoči premijere na sajmu u Ženevi otkrila obnovljeni Passat B8 za evropsko tržište.
I ovaj osvježeni Passat bit će u ponudi u verzijama – limuzina, karavan (Variant) i terenski Passat Alltrack.
Iako dizajn nije značajnije mijenjan, kod facelift Passata osim novog dizajna alu-točkova uočava se blago restilizovana prednja maska i osvježeni branici, te te redizajnirana kućišta LED svjetala i svjetala za maglu.
Passat facelift osvježen je i sa ponudom još nekoliko novih boja karoserije i unutrašnjosti.
Passat facelift ima treću generaciju infotainment sistema i unaprijeđenu digitalnu isntrument tablu, a touch screen dostupan je u veličinama od 6.5, 8.0 i 9.2 inča.
Passat je opremljen i brojnim asistentima pomoći vozaču, a u ponudi je i velika paleta pogonskih agregata: benzinski 1.5 TSI sa 150 KS te 2.0 TSI sa 190 i 272 KS, te dizelski 1.6 TDI sa 120 KS i 2.0 TDI Evo sa 150 KS, odnosno 2.0 TDI sa 190 i 240 KS. U ponudi će biti i plug-in hybrid verzija Passat GTE sa 218 KS koji na elektropogon po WLTP normi može samostalno preći do 55 kilometara.
Prodaja osvježenog Passata u Evropi trebala bi početi u maju. Cijene još uvijek nisu saopćene.