Samsung predstavio novi Galaxy S10: Više ekrana, kamera i izbora

0
1497
Galaxy S10 je napravljen sa Samsungovim najboljim – prvim na svijetu Dynamic AMOLED ekranom

Proslavom deset godina od lansiranja prvog Galaxy S uređaja, kompanija Samsung Electronics je na Galaxy Unpacked eventu u San Francisku uvela novu liniju vrhunskih pametnih telefona: Galaxy S10.
Kao dokaz desetljeća inovacija, Galaxy S10 dizajniran je za one koji žele vrhunski pametni telefon sa snažnim performansama, te postavlja standarde za novu generaciju mobilnih iskustava. Za korisnike koji traže moćan uređaj, Galaxy S10+ sadrži sve specifikacije – od ekrana, kamere, do performansi i postavlja ih na viši nivo. Galaxy S10e je napravljen za one koji žele sve premium mogućnosti u jednom uređaju na ravnom ekranu. Galaxy S10 5G je kreiran za one koji žele više od svega i spremni su za najbrže dostupne i najmoćnije funkcije.
Linija Galaxy S10 nudi potrošačima više izbora uz potpuno novi Dynamic AMOLED ekran, kamere nove generacije i inteligentne performanse.

Dynamic AMOLED ekran

Galaxy S10 je napravljen sa Samsungovim najboljim – prvim na svijetu Dynamic AMOLED ekranom. Kao prvi smartphone sa certifikatom HDR10+ njegov zaslon isporučuje živopisan digitalni sadržaj koji s dinamičkim mapiranjem tona širi raspon boja za sjajnu i realnu sliku. Dynamic AMOLED ekran modela Galaxy S10 također ima VDE certifikat za žive i svijetle boje, te izvanredan omjer kontrasta za još dublje crne i svjetlije bijele boje.
Dynamic AMOLED ekran modela Galaxy S10 uključuje i prvi ultrazvučni skener otiska prsta* koji čita 3D konture vašeg otiska prsta – a ne 2D sliku. Sa prvom certifikacijom biometrijskih komponenti na FIDO Alliance, ova nova generacija autentifikacije nudi sigurnosne mjere poput trezora kako bi vaš uređaj uvijek bio siguran.

Linija Galaxy S10 nudi potrošačima više izbora: Galaxy S10e, S10 i S10+

Pro-Grade kamera

Zasnovan na Samsungovom vodstvu ukamerama Dual Pixel i Dual Aperture, Galaxy S10 predstavlja novu tehnologiju kamera i naprednu inteligenciju koja olakšava snimanje videozapisa:
• Ultra-široki objektiv: Galaxy S10 nudi ultra široki objektiv sa vidnim poljem od 123 stepena, kao ljudsko oko, što je savršeno za impresivne snimke krajolika, velike panorame ili uklapanje čitave porodice u fotografiju.
• Super stabilan i kvalitetan videozapis: Galaxy S10 nudi snimanje sa tehnologijom digitalne stabilizacije. I prednja i zadnja kamera mogu snimatiu UHD kvaliteti, a zadnja kamera daje vam fleksibilnost za snimanje u HDR10+.
• AI kamera: Galaxy S10 uz pomoć inteligentnih funckija omogućuje napredne postavke kamere bez potrebe za ručnim odabirom. Scene Optimizer sada može prepoznati i preciznije obraditi dodatne scene, a sa funkcijom Shot Suggestion Galaxy S10 nudi automatske preporuke za kompoziciju fotografije.
Galaxy S10 je napravljen sa vrhunskim hardverom i softverom. Od potpuno novih mogućnosti reverzibilnog bežičnog punjenja do poboljšanja performansi umjetne inteligencije i inteligentnog Wi-Fi-a, Galaxy S10 je Samsungov najinovativniji uređaj – iznutra prema vani.
• Wireless PowerShare: Samsung predstavlja Wireless PowerShare na Galaxy S10 telefonu, što omogućuje jednostavno punjenje pametnih telefona sa certifikatom Qi i kompatibilnih nosivih uređaja. Pored toga, Galaxy S10 može istovremeno puniti i drugi uređaj putem Wireless PowerSharea, dok je povezan sa običnim punjačem, što vam omogućuje da svoj drugi punjač ostavite kod kuće dok ste na putu.
• Inteligentne performanse: Novi AI softver na Galaxy S10 automatski optimizira bateriju, CPU, RAM, pa čak i temperaturu uređaja, zavisno od načina na koji koristite telefon. Koristeći Al mogućnosti, Galaxy S10 također prepoznaje kako da brže pokrenete najčešće korištene aplikacije.
• Inteligentni Wi-Fi: Galaxy S10 dolazi s inteligentnom Wi-Fi mrežom koja omogućuje neprekinutu i sigurnu vezu jednostavnim prebacivanjem između Wi-Fi i LTE, kao i upozoravanjem na potencijalno rizične Wi-Fi veze. Galaxy S10 također podržava novi Wi-Fi 6 standard, što omogućuje bolje Wi-Fi veze kada se poveže sa kompatibilnim ruterom.
• Bixby rutine: Na Galaxy S10, Bixby automatizira vaše rutine i pruža personalizirane preporuke kako bi vam olakšao život.

Nova era 5G povezivanja

Kao što je učinio sa 2G, 3G i 4G, Samsung je predvodnik i sa 5G-om. Sa Galaxy S10 5G, potrošači na 5G mreži mogu preuzeti punu sezonu TV emisije za nekoliko minuta, igrati grafički obogaćene igre bez ikakvog kašnjenja, uživati u poboljšanim VR i AR iskustvima i ostati u kontaktu sa prijateljima i porodicom putem 4K video poziva.
Da bi se u potpunosti iskoristile prednosti 5G povezivanja, Galaxy S10 5G ima najveći ekran Galaxy S serije, 6.7-inčni Infinity-O Display, trodimenzionalnu Samsung 3D dubinsku kameru, za 3D snimke te Video Live focus i Quick Measure funckije, a pokreće ga 4.500mAh sa Super Fast Charging na 25W.
Linija Galaxy S10 nudi sve što ste očekivaliod serije Galaxy S – uključujući brzu bežičnog punjenja 2.0, otpornost na vodu i prašinu IP68**, procesor nove generacije i Samsungove usluge kao što su Bixby, Samsung Health, Samsung Pay i Samsung DeX. Dobićete najveći kapacitet za pohranu raspoloživ na Galaxy S10+ uređaju koji dolazi sa 1TB ugrađene memorije*** uz mogućnost dodavanja dodatne 512GB microSD kartice do 1.5TB.
• Brzina: Galaxy S10 omogućuje pristup sljedećoj generaciji Wi-Fi 6, koja vam daje prioritet i četiri puta brži pristup drugim korisnicima u prepunim područjima, kao što je aerodrom. Doživite munjeviti LTE za preuzimanje i pregledavanje koji po prvi put ikada može dostići i do 2,0 Gbps.
• Igre: Projektovan za najbolje moguće iskustvo igranja, Galaxy S10 je izgrađen sa softverom za optimizaciju performansi igara na bazi AI uređajai vrhunskim hardverom, uključujući Dolby Atmos za igranje i sistem hlađenja. Galaxy S10 je također prvi mobilni uređaj koji je optimiziran za igre stvorene na Unity platformi.
• Sigurnost:Galaxy S10 je izgrađen s obrambenim sistemom Samsung Knox, kao i sigurnim prostorom za pohranu potpomognutom hardverom.

Dostupnost Galaxy S10

Galaxy S10, Galaxy S10 + i Galaxy S10e će biti dostupni uPrism White, Prism Black, Prism Green, Prism Blue, Canary Yellow bojama. Galaxy S10+ će takođe biti dostupan u dva potpuno nova, vrhunska keramička modela: crni i bijeli****.
Galaxy S10, Galaxy S10+ i Galaxy S10e će biti dostupni u prodavnicama i na internetu od 8. marta 2019. godine na odabranim tržištima. Cijena počinje od 1.799 KM za Galaxy S10, 1,999 KM za Galaxy S10+ i 1.499 KMGalaxy S10e. Prednarudžbe za Galaxy S10, Galaxy S10+ i Galaxy S10e počinju sutra, 21. februara 2019. Na ograničeno vrijeme korisnici koji unaprijed naruče Galaxy S10 ili Galaxy S10+ dobit će Galaxy Buds slušalice (vrijednost od 129,99 USD) besplatno.
______________
*Dostupno na Galaxy S10 i S10+ i S10 5G. Galaxy S10e ima skener otiska prsta koji se nalazi na dugmetu za uključivanje.
**Otporan na vodu do 1,5 metara do 30 minuta. Isperite ostatak ili osušite nakon kvašenja. Nije preporučljivo za korištenje na plaži ili bazenu.
***Do 512 GB dodatnog prostora za pohranu sa vanjskom microSD karticom za maksimalni kapacitet pohrane od 1.5TB. D ostupan samo na Galaxy S10+.
****Keramička verzija dostupna je samo na modelima Galaxy S10+ od 8GB/512GB i 12GB/1TB.