Schneider Electric pokrenuo takmičenje Go Green in the City 2019.

0
3272
Finalisti Go Green in the City 2018., na sastanku o inovacijama Schneider Electrica u Atlanti

Schneider Electric, predvodnik u digitalnoj preobrazbi upravljanja energijom i automatizaciji, pokrenuo je Go Green in the City 2019., svoje godišnje globalno takmičenje za studente sa ciljem pronalaženja hrabrih ideja i inovativnih rješenja za pametnije, energetski efikasnije i održive gradove.
U devet godina postojanja, Go Green in the City postao je važan događaj za sve studente tehničkih i poslovnih fakulteta širom svijeta. U 2018., na takmičenju je učestvovalo preko 24.000 mladih inovatora sa više od 3.000 sveučilišta iz 163 države, uz učestvovanje 58% djevojaka.
Ulozi za takmičarreGo Green in the City su visoki. Ne samo da imaju šansuda ostave svoj trag na pokretanju digitalne ekonomije, već i da osvoje putovanje na Globalni sastanak na vrhu o inovacijama Schneider Electrica 2019.
Riječ je o dvodnevnom događanju koje će se održati 2-3.10.2019. u Barceloni (Španija) te će okupiti stručnjake iz Schneider Electrica kao i vodeće umove industrije iz cijeloga svijeta, sa svrhom razmjene uvida i smjelih zamisli o izazovima i šansama pokretanja digitalne ekonomije. Studenti će imati mogućnost povezivanja sa industrijskim stručnjacima, njihova mentoriranja te priliku za zapošljavanjem u kompaniji Schneider Electric.
Očekuje se da će ovogodišnje izdanje takmičenja izazvati još veće zanimanje, a studenti su pozvani dostaviti svoje hrabre ideje za jednu od četiri kategorije: ‘Zgrade budućnosti’, ‘Fabrike budućnosti’, ‘Mreže budućnosti’ i ‘Održivost i pristup energiji’.
Izazovi se odnose na strategiju poslovne održivosti Schneider Electrica i odraz su predanosti firme Ciljevima održivog razvoja Ujedinjenih nacija (COR), a od studenata se očekuje da podijele svoje zamisli za preoblikovanje budućnosti i prikažu efikasniju stranu održivosti: spajajući društvene i ekološke uticaje sa tehnologijom i poslovnim svijetom.