Bosnalijekov Lysobact dobitnik prestižne nagrade

0
1264
Neto dobit Bosnalijeka u prvom polugodištu 2020. iznosila je samo 230 hiljada KM

Lijek kompanije Bosnalijek ‘Lysobact’ osvojio je prvo mjesto u kategoriji ‘lijekova za bolno grlo’ s najvećom prodajom u Rusiji, a dodjela nagrada ‘Consumer Health Choice Awards 2017’ održana je 19. septembra u Moskvi, prenosi agencija Patria.
Ceremoniji je prisustvovalo više od 500 predstavnika vodećih farmaceutskih kompanija.
‘Lysobact’ je jedinstven proizvod koji sadrži prirodni antiseptik lizozim bez supstanci koje su strane tijelu. S obzirom na spektar djelovanja antiseptika lizozima, ‘Lysobact’ eliminiše uzroke bolnog grla – viruse, bakterije i gljivice. Kao najkvalitetniji Bosnalijekov proizvod sa modernom kvalitetom kontrole, ‘Lysobact’ je postavio standard za lijekove za bolno grlo koji sadrže lizozim.
Valentina Buchneva, direktorica evroazijskog odjela Bosnalijeka kazala je da su veoma sretni što su osvojili ovu prestižnu nagradu. Buchneva je rekla da je ‘Lysobact’, koji je prvi put registrovan u SSSR-u 1982. godine, postao popularan zbog svojih jedinstvenih prednosti, a to su prirodna sigurnost i spektar antiseptičkog djelovanja.
Osim ove nagrade koja je još jedno postignuće Bosnalijeka u 2017. godini, treba napomenuti i da je ova kompanija u martu dobila GMP certifikat koji je izdalo Ministarstvo industrije i trgovine Ruske Federacije, čime je postala jedna od prvih kompanija koja posluje u Rusiji s evropskom lokacijom proizvodnje, te koja je prošla rusku GMP inspekciju.