U Sarajevu predstavljen potpuno novi BMW serije 3

0
1337
Novi BMW serije 3 izazvao je veliki interes posjetilaca u Sarajevu (Foto: Profitiraj.ba)

Auto centar Tomić sinoć je u u hotelu Radon Plaza u Sarajevu predstavila dugo očekivani legendarni model – novi BMW serije 3.
Sedma generacija najprodavanijeg i najpopularnijeg BMW-a, u Bosni i Hercegovini i u svijetu, izazvala je veliki interes i prije službenog početka prodaje. O iznimnom zanimanju kupaca za novi model govori činjenica da su u prodajnim salonima Auto centra Tomić prvi ponosni vlasnici već preuzeli ključeve svoje serije 3.
Upravo je BMW serija 3 kao sinonim sportske, obiteljske, a u novoj generaciji i prave poslovne limuzine, u Bosni i Hercegovini stekla brojne poklonike. Predstavlja samu bit BMW-ovog promišljanja automobila u kojem vozač bez kompromisa uživa u svakom prijeđenom kilometru kada su u pitanju udobnost i sigurnost. Zahvaljujući inovativnim rješenjima BMW serija 3, kao nikada do sada, povezuje vozača, okolinu i samo vozilo, po čemu je oduvijek bila lider klase.
Novi BMW serije 3 je do 55 kilograma lakši uz 50 posto kruću konstrukciju, a prepoznatljiv je po svojim proporcijama, sportskom izgledu, visokoj dinamičnosti dizajna te vrhunskim tehnološkim karakteristikama – kao što to biva od prvog predstavljanja modela prije više od 40 godina.
Novi BMW Serije 3 dugačak je 471 cm, širok 183, a međuosovinski razmak iznosi 285 cm, najviše u klasi.
Dinamika novog BMW-a serije 3 sada je dodatno poboljšana čime postavlja nove standarde i ostaje predvodnik u klasi sportskih limuzina. Povećanje međuosovinskog razmaka od 41 mm pridonosi većoj udobnosti pri dinamičnoj vožnji uz zadržavanje predvidljivosti koju jamči jednak omjer mase od 50/50 s prednje i stražnje strane koji rezultira uravnoteženom vožnjom specifičnom za BMW serije 3.
Nositelj prodaje među benzincima bit će novi 3-cilindraš 1.5 sa 150 KS, ali i BMW 320d, osnažen na 190 KS. Ljubiteljima brzina nude se BMW 330i s 258 KS i M340i xDrive s 374 KS.
Novu seriju 3, kao i ostale novitete, možete pogledati u prodajnim salonima Auto centra Tomić u Mostaru, Sarajevu i Banja Luci.

Više informacija o novom BMW-u serije 3 potražite na linku: www.bmw.ba/serija3