Global Finance: Raiffeisen najbolja banka u Bosni i Hercegovini

0
973
Karlheinz Dobnigg: Nagrade predstavljaju dodatni podstrek za unapređenje poslovanja

Renomirani poslovni magazin Global Finance je u okviru dodjele nagrada ‘Najbolje banke za 2019. godinu u Srednjoj i Istočnoj Evropi’, Raiffeisen Bank d.d. BiH petnaesti put dodijelio priznanje za ‘Najbolju banku u Bosni i Hercegovini’.
“Zaista smo sretni da nas je renomirani magazin Global Finance već petnaesti put proglasio najboljom bankom u BiH. Pored uspješnog poslovanja, jedan od objektivnih kriterija koji je uzet u obzir prilikom donošenja odluke o pobjedniku bio je i kontinuiran rad na novim tehnologijama koje vode ka novoj razini digitalizacije naših usluga koje klijentu olakšavaju poslovanje sa bankom. Za nas u Raiffeisen banci ovakve nagrade predstavljaju dodatni podstrek da idemo dalje i ostajemo posvećeni unaprjeđenju i inoviranju naših usluga i proizvoda kao i modernizaciji naše poslovne mreže“, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke.

Zgrada Centrale Raiffeisen banke u Sarajevu

Kada je riječ o grupaciji Raiffeisen Bank International AG, Raiffeisen je proglašena najboljom i na tržištima u Ukrajini, Bjelorusiji i Slovačkoj.
Magazin Global Finance je osnovan 1987. godine i već 26 godina bira banke sa najboljim rezultatima na tržištima u razvoju. Objektivni kriteriji koji su se razmatrali su: rast aktive, profitabilnost, strateški odnosi, inovacije u proizvodima kao i razvoj poslovanja. Ovogodišnji dobitnici nagrade su banke koje su pažljivo pristupale potrebama klijenata te bolje poslovale postavljajući temelje za budući uspjeh.