Fortune magazin uvrstio Schneider Electric na listu svjetskih najcjenjenijih firmi

0
873
Fortune magazin objavio listu najcjenjenijih svjetskih kompanija u 2019.

Schneider Electric, vodeća kompanija na području digitalne transformacije upravljanja energijom i automatizaciji, uvrštena je na top listu Svjetskih najcjenjenijih firmi časopisa Fortune.
Kompanija Schneider Electric je ove godine peta u elektroničkoj industriji, čime je zadržala svoj snažni položaj iz 2018.
Ovogodišnja lista časopisa Fortune zasniva se na ispitivanju 500 svjetskih kompanija koje su ostvarile najveći prihod u svojim industrijama. Predvodnici u 52 industrije utvrđeni su tako što je 3750 direktora, voditelja i analitičara iz predmetnih industrija ocijenilo kompanije kroz devet kriterija: inovacija, upravljanje ljudskim potencijalom, raspolaganje imovinom kompanije, društvena odgovornost, kvaliteta upravljanja, finansijska stabilnost, vrijednosti dugoročnih ulaganja, kvaliteta proizvoda i usluga te konkurentnosti na svjetskom nivou. Schneider Electric dobio je izvrsne ocjene na području upravljanja ljudskim potencijalom, zasluživši treće mjesto u elektroničkoj industriji.
“Kao globalna korporacija, vjerujemo u inovaciju koja pozitivno utiče na našu planetu; jednake mogućnosti za sve i svugdje te osnaživanje ljudi da najbolje iskoriste energiju“, rekao je Olivier Blum, globalni direktor Službe upravljanja ljudskim potencijalom kompanije Schneider Electric.
Schneider Electric redovno je uvršten u top liste kojima se promiču održivost i inkluzija. Nedavno je uvršten u Bloombergov indeks ravnopravnosti spolova za 2019., jedinstveni pokazatelj dostignuća na području ravnopravnosti spolova u svim sektorima širom svijeta. Dodijeljena mu je i Nagrada za katalizatore za 2019. koja promiče firme koje pomažu u stvaranju sigurnih i uključivih radna mjesta na kojima žene imaju mogućnost napredovanja. Ovakva priznanja učvršćuju snažnu posvećenost kompanije Schneider Electric uključivoj, osnažujućoj kulturi i dugoročnom radu na ostvarivanju održivosti za sve.