Vakufska banka i OREA uručili nagrade poduzetnicama

0
1064
Podrška ženskom poduzetništvu: Pobjednicama uručeni nagradni čekovi

Saradnja Vakufske banke i portala OREA danas je krunisana dodjelom nagrada poduzetnicama čiji su brandovi izglasani za najbolje na OREA platformi online prodaje. Nagrade su dodijelili Amra Silajdžić-Džeko, članica OREA tima, Denis Čivgin, predsjednik Uprave Vakufske banke i Adnan Bogunić, član Uprave Vakufske banke.
Ova društveno odgovorna kampanja pokrenuta je povodom Dana žena, kada su i proglašene pobjednice. Prvo mjesto je osvojila Sanja Bošnjak sa svojom online radnjom SJEWELRY. Prati je Šušur-Amra Efendić kao drugoplasirana, dok je treća najbolja radnja ‘Koncept Karla’ u vlasništvu Karle Ćorluka.
S obzirom na veliki broj aktivnih poduzetnica na platformi, konkurencija je bila oštra, a glasanje je provedeno javno na socijalnim mrežama prema kriteriju uređenosti i profesionalne prezentacije online radnje.
Ove tri poduzetnice su odlučile plasirati svoje proizvode putem ‘online radnji’ na OREA platformi za kupoprodaju ručno rađenih, originalnih brandova sa lokalnom etiketom.
“Naš tim slijedi misiju osnaživanja lokalne ekonomije kroz ustupanje online prostora za prodaju, tehničku asistenciju i promociju domaćih proizvoda s originalnim potpisom. Vaš uspjeh nam dokazuje da ova misija ima smisao i dugoročnu perspektivu u BiH”, kazala je Amra Silajdžić-Džeko, članica OREA tima.
Predsjednik Uprave Vakufske banke, Denis Čivgin je pobjednicama uručio nagradne čekove čestitajući im na hrabrosti, viziji i poduzetničkom duhu.
“Ovo su upravo vrijednosti koje Vakufska banka želi promovirati kroz ovu, kao i mnoge druge akcije kreiranja dobrobiti za zajednicu. Mali biznis je jedan od najpotencijalnijih generatora privrednog razvoja u BiH, a žensko poduzetništvo tu ima centralnu ulogu. Stoga će naša banka sigurno i dalje davati podršku ovakvim inicijativama”, rekao je Čivgin.
Vakufska banka posluje već 27 godina sa sjedištem u Sarajevu te sa gotovo 200 uposlenih pruža bankarske usluge u 20 poslovnica širom Federacije BiH.