Lenovo najavljuje novu grupu inteligentnih uređaja

0
1267
U RS počinje 8 talas anketiranja domaćinstava s ciljem izrade glavnog okvira uzorka

Ove godine Lenovo najavljuje novu grupu inteligentnih uređaja iz raspona svog portfolija – proizvode koji su osmišljeni da promijene i poboljšaju ljudski život, rad i djelovanje. Usmjeravanjem snage pametnih tehnologija, putem Internet of Things (IoT) i umjetne inteligencije (UI), inovacije koje nudi Lenovo otključavaju ljudski potencijal, osnažuju korisnike da pomjeraju granice i poboljšavaju povezanost.
UI, uz napredne audio i tehnologije displeja, čini računare Yoga sljedeće generacije najpametnijim do sada. Bez obzira na to da li ste digitalni nomad, poslovni stručnjak, kreator digitalnog sadržaja ili dizajner, tehnologije koje se nude u novim Yoga S940, Yoga A940, Yoga C730 uz AMOLED i miš Yoga sa laserskim pokazivačem Vam mogu pomoći da brže obavite svoje zadatke i učiniti Vaš život lakšim.
Yoga S940 ultra-tanki laptop Windows® 10 omogućuje sigurnost i privatnost bez žrtvovanja produktivnosti i usklađenosti zahvaljujući cijelom rasponu karakteristika Lenovo Smart Assist koje nudi UI. Uz te prednosti, UI također uključuje opciju da automatski filtrira većinu ambijentalne buke i ukine pozadinsku buku tokom video-poziva. Onog trenutka kad okrenete glavu od ekrana laptopa, senzori Yoga S940’s koji rade na principu UI mogu prepoznati vašu odsutnost i automatski zaključati ekran kako bi druge osobe ne bi vidjele vaše podatke. Također može prepoznati i obavijestiti kad vam neki radoznali susjed posmatra ekran preko ramena, ili vam pomoći da povećate produktivnost pomjeranjem otvorenih prozora i sadržaja kontekstualno na povezani eksterni monitor, u zavisnosti od Vaše pažnje, namjera i fokusa. Novi Yoga S940 je također prvi svjetski laptop s Contour Glass koji se omotava oko svog okvira – tako njegov tanki okvir izgleda još manji za aerodinamični izgled.
Pored zvučnika JBL® i Dolby Atmos koji omogućuju dubinski zvuk putem uz bilo koje kompatibilne slušalice, konvertibilni laptop Yoga C730 2-u-1 od 15 inča je poboljšan sa ekranom AMOLED do 4K. AMOLED omogućuje primjetno živopisnije iskustvo gledanja sa nevjerovatnim stepenom jasnoće i kontrasta boja za rezoluciju visoke kvalitete. Također emituje manje štetno plavo svjetlo – čime smanjuje naprezanje očiju uz fantastičan kvalitet slike.
Prijenosan i moćan, Yoga C730 sadrži Gen Intel® CoreTM i7 procesor 8. generacije, Windows Ink™ za unos podataka putem digitalne olovke, Windows Hello™ za instant prijavu, i pametne prednosti koje nude Cortana® i Alexa.3
Iz Lenova navode da su tokom 2019. usavršili laptope ThinkPad X1 Carbon i X1 Yoga i uveli široke prednosti koje će cijeniti najpažljiviji korisnici. Najizraženija karakteristika najnovije generacije ThinkPad X1 Carbon i X1 Yoga je novi dizajn. Prvi laptop može sadržavati poklopac od vidljive mreže karbonskih vlakana a drugi je potpuno redizajniran i rekonstruisan. ThinkPad X1 Yoga je sada precizno dizajniran laptop napravljen u potpunosti od aluminija željezno-sive boje.
Poboljšanja nisu samo površinska. Unaprijeđene sigurnosne karakteristike kao što je ThinkPad PrivacyGuard i brži čitač otisaka prstiju Match-on-Chip će štititi korisnike. Iskustvo rada na uređaju je razvijeno uz dodatne opcije za ekran, zvuk Dolby Atmos, četiri ugrađena mikrofona i poboljšane bežične opcije za najbolje iskustvo saradnje i produktivnosti.