Figo stigao u Sarajevo na međunarodni skup tour operatera

0
783
Luis Figo razgovarao sa gradonačelnikom Sarajeva i njegovim saradnicima

Legendarni portugalski nogometaš Luis Figo stigao je danas u Sarajevo, a u popodnevnim satima je ručao sa gradonačelnikom Sarajeva Abdulahom Skakom u jednom sarajevskom restoranu.
Figo je upravo na poziv Skake stigao u glavni grad Bosne i Hercegovine koji je od 28. marta do 1. aprila domaćin 1. međunarodnog sastanka tour operatera ‘Meet Up Sarajevo’.
Ideja konferencije je okupiti utjecajne turističke operatere i putničke agencije i predstaviti im turističku ponudu Sarajeva i BiH te pomoći lokalnim agencijama i turističkim radnicima da se direktno povežu s međunarodnim kompanijama da sklope nove ugovore i učine grad Sarajevo još atraktivnijom turističkom destinacijom, navodi agencija Patria.
Figo je 2001. godine proglašen za najboljeg igrača na svijetu, a 2006. godine izabran je u idealni tim Svjetskog nogometnog prvenstva u Njemačkoj. Šest puta je proglašen za najboljeg portugalskog igrača. Figo je jedan od FIFA-inih 100 najboljih živih igrača.
On je za portugalsku reprezentaciju odigrao 127 utakmica i postigao je 32 gola. U dresu reprezentacije osvojio je drugo mjesto na Evropskom prvenstvu 2004. godine.