Schneider Electric predstavio Galaxy VS, novi UPS snage 10-100 kW

0
1218
Galaxy VS je visokoefikasan, trofazni modularni aparat za kontinuirano napajanje (UPS), snage 10-100 kW

Kompanija Schneider Electric predstavila je Galaxy VS, visokoefikasan, trofazni modularni aparat za kontinuirano napajanje (UPS), jednostavan za upotrebu, snage 10-100 kW, dizajniran kako bi zadovoljio ključne zahtjeve za energijom u područjima IT, komercijalnih i industrijskih postrojenja.
Svojim kompaktnim i fleksibilnim dizajnom, Galaxy VS zadovoljava jedinstvene edge zahtjeve, kao i zahtjeve malih podatkovnih centara u kojima su prostor i pristup skupi. Sa efikasanošću do 99% i opcionalnim litij-ionskim baterijama poduplane trajnosti, ukupni troškovi vlasništva (UTV) Galaxy VS-a, bez konkurencije su u industriji.
“Zahvaljujući kompaktnom, modularnom dizajnu, Galaxy VS moguće je brže pustiti u pogon kao i koristiti u manjem prostoru nego tradicionalne UPS-ove, štedeći korisnicima vrijeme i novac“, rekao je Christopher Thompson, potpredsjednik divizije 3 Phase Line of Business, Schneider Electric.
Inovativan i robustan Galaxy VS ujedno je i EcoStruxure Ready. Voditelji ili tehničko osoblje mogu daljinski da provjeravaju status svog Galaxy VS sistema bilo kada, bilo gdje, pomoću aplikacije za pametne telefone.

Galaxy VS ima veliki raspon snage od 10 do 100 kW

Prednosti Galaxy VS-a uključuju:
Uštede: Do 99% efikasnost ako se koristi u Schneiderovom patentovanom ECOnversion režimu i do 97% efikasnost u režimu dvostruke konverzije.
Uštede na otisku: Kompaktan dizajn omogućuje tehnologiju visoke gustoće posebno prilagođenu skučenim prostorima, sa punim frontalnim pristupom za jednostavno i brzo spajanje i servisiranje.
Duže pohranjivanje energije: Opcionalne litij-ionske baterije u kratkom roku obezbjeđuju autonomiju, štite vaše podatke čak i tokom uzastopnih prekida u napajanju i traju duže od standardnih baterija.
Duže vrijeme neprekidnog rada i jednostavnije održavanje: Ključne komponentesistema izrađene su u obliku modula otpornih na greške. Time se obezbjeđuje unutarnja rezerva kod smanjenih nivoa opterećenja i skraćuje prosječno vrijeme popravka.
EcoStruxure Ready: Olakšava upravljanje pomoću globalne vidljivosti performansi i statusa opreme, uz 24/7 podršku stručnog ureda za usluge.
Green Premium certifikat označava održive poslovne performanse pomoću dizajna.
Galaxy VS, sa velikim rasponom snage od 20 kW do 100 kW (400 V & 480 V) i 10-50 kW (208 V) i jednom globalnom platformom, sada je širom svijeta moguće nabaviti od Schneider Electrica i njegovih partnera.