Na SBF dolazi i velika privredna delegacija Turske

0
747
Dolazak na SBF dogovoren na sastanku Amera Bukvića i Rifata Hisarcıklıoğlua u Ankari

Velika privredna delegacija Turske predvođena Rifatom Hisarcıklıoğluom predsjednikom Unije privrednih komora Turske TOBB (Turkiye Odalar ve Borsalar Birligi) najavili su dolazak na Sarajevo Business Forum 2019.
U pratnji predsjednika TOBB-a dolaze i vodeći ljudi nekih od najznačajnijih privrednih korporacija iz ove zemlje. Dolazak na Sarajevo Business Forum dogovoren je na sastanku predsjednika Uprave BBI banke Amera Bukvića sa predsjednikom TOBB-a Rifatom Hisarcıklıoğluom, koji je 4. februara 2019. održan u Ankari.
Također, osim institucionalnih predstavnika turske privrede u delegaciji će biti i brojni privrednici koji su iskazali interes za ostvarivanje saradnje sa kolegama iz BiH i regiona.
Tokom trajanja konferencije, kao i prethodnih godina, zainteresirani privrednici iz BiH i regiona imaju mogućnost održati direktne sastanke sa investitorima koje će organizirati BBI banka.
Povezivanje zemalja Jugoistočne Evrope sa ostatkom svijeta i uspostavljanje infrastrukture koja će olakšati građenje ekonomskih i drugih veza, jedna je od tema o kojoj će sa regionalnim zvaničnicima i privrednicima razgovarati gosti i učesnici iz Turske.
Sarajevo Business Forum već desetu godinu zaredom organizira Bosna Bank International (BBI) u saradnji sa Islamskom razvojnom bankom (IDB) i pod pokroviteljstvom Predsjedništva BiH.