U Trebinju održana prva IT konferencija InfoCentar TechDay 2017

0
1613
Blagomir Odavić se prisutnima zahvalio na posjeti i podršci u dugogodišnjem radu

Kompanija Odavić d.o.o., koja je postala prepoznatljiva po svom brendu ‘InfoCentar’, organizirala je danas u Trebinju prvu poslovnu konferenciju ‘InfoCentar TechDay 2017’ u okviru koje je ugostila renomirane svjetske brendove iz svijeta informatike, softvera, komunikacija i potrošačke elektronike, kao i svoje poslovne partnere.
Više od 120 učesnika konferencije pozdravio direktor kompanije Blagomir Odavić, koji se prisutnima zahvalio na posjeti i podršci u dugogodišnjem radu.
U radnom dijelu konferencije učesnici su imali priliku upoznati se sa novim proizvodima i rješenjima izlagača. Tako su prisutni, između ostalog, imali priliku dobiti više informacija o novim modelima Philips i Samsung TV uređaja, Lenovo servera, prenosne računare i proizvode potrošačke elektronike brenda Tesla, kao i Kaspersky rješenja za zaštitu podataka.
Na konferenciji je predstavljen i web portal eponuda.ba, kojeg je pokrenuo ‘InfoCentar’, a radi se o portalu za kupovinu proizvoda, prije svega iz segmenta IT tehnologija, a zatim i drugih proizvoda za kojima tržište pokaže interes.
Veliku pažnju učesnika privuklo je i predstavljanje najnovije Go Pro Hero 6 kamere, koja je samo dan ranije doživjela svoju svjetsku premijeru.