Otvoren novi Bingo u Mostaru

0
1570
Novi Bingo tržni centar u Mostaru se prostire na površini od oko 11.600 kvadratnih metara

Novi Bingov hipermarket u Mostaru otvoren je danas, skoro pola godine nakon što je objekat zahvatio katastrofalan požar.
Rezultati istrage o uzroku požara pokazali su da je vatru prouzrokovao kvar na utičnici produžnog kabla. U požaru koji se dogodio 22. aprila u večernjim satima, Bingo centar je u potpunosti izgorio. Sreća je što nije bilo ljudskih žrtava.
Direktor Sarajevo-osiguranja Arif Kulić ranije je potvrdio za agenciju Patria da je najveće osiguravajuće društvo u BiH polovinom avgusta Bingu akontativno isplatilo 5 miliona KM za štetu. Prije toga je isplaćen jedan milion KM.
Glasnogovornica kompanije Bingo Tatjana Paunoski kazala je danas u Mostaru kako je u proteklih pet mjeseci na gradnji modernog Bingo centra radilo više od pedeset kompanija i sedam hiljada radnika.
Novi centar veći je i impresivniji od starog, površina centra je u osnovi 11.660 m2, a pored hipermarketa ostale sadržaje čine restoran, igraonica, te poslovni prostori koji su i ranije bili u centru. Preko puta centra gradi se i retail park u sklopu kojeg će biti trgovine poznatih brendova, čijim će otvaranjem TC Bingo zapošljavati oko 200 radnika.