Google Chrome sada dolazi s opcijom Chrome Cleanup

0
1532
Google Chrome u novoj inačici nalikuje antivirusnom programu

Google je odlučio u svoj internetski preglednik Chrome dodati opciju koja će dodatno poboljšati sigurnost korisnika i njihovih računara.
Prva sigurnosna značajka je opcija Google Cleanup za Windows računare (Linux i macOS sistemi nisu podržani), koja predstavlja svojevrsni antivirusni softver integriran unutar preglednika Chrome. Preglednik ima sposobnost skeniranja računara na kojem je instaliran te prikazivanja obavijesti ako su pronađene određene sumnjive ili neželjene datoteke.
Opcija je razvijena u suradnji s kompanijom ESET i zamjena je za postojeću desktop Chrome Cleanup opciju. S druge strane, ne predstavlja trajnu zamjenu za postojeći antivirusni softver na računaru, već samo njegovu nadopunu. Naglasak je stavljen na čišćenje sistema od neželjenih aplikacija u mali utrošak resursa na računaru na kojem je opcija aktivirana, piše Bug.hr.
Druga opcija dodana je u septembru, a radi se o mogućnosti detekcije promjena postavki preglednika u slučajevima kada pri promjeni postavki nije zabilježena interakcija s korisnikom. Dakle, kada neki dodatak ili aplikacija na primjer automatski promjeni početnu stranicu, Chrome će pri idućem pokretanju detektirati promjene i korisniku ponuditi povratak na stare postavke.