Bosnaplod: Više od 80% proizvoda na tržištu EU zahvaljujući certificiranoj proizvodnji

0
1387
Kompanija Bosnaplod sarađuje s više od 2.000 bosanskohercegovačkih dobavljača

Stalni rast prodaje i jaču poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine kompanija Bosnaplod ostvaruje prije svega kontinuiranim osluškivanjem potreba tržišta i praćenjem najsavremenijih trendova kako bi pružili kupcima najbolji proizvod.
Posebnu pažnju kompanija posvećuje kvaliteti i zdravstvenoj ispravnosti proizvoda. Pored certifikata EN ISO 9001:2015, EN ISO 14001:2015 i HACCP standarda, kompanija zadovoljava zahtjeve i halal kvalitete koja je certificirana u skladu sa Halal standardom BAS 1049:2010.
“Ovi certifikati svjetski su priznati kriteriji u sistemu upravljanja kvalitetom i okolišem. Uz to, sretni smo da je naša kompanija dio svoje proizvodnje prilagodila zahtjevima organskih standarda te da smo ponosni vlasnik i certifikata za organske proizvode. To znači da smo uspješno certificirali područja na kojim se vrši sakupljanje šumskih plodova, a dio naše proizvodnje na vlastitim plantažama je preusmjeren u organsku proizvodnju“, izjavila je Eldina Muftić iz ZERAA Agriculture kompanije koja je vlasnik Bosnaploda.
U toku je implementacija i IFS međunarodnog standarda za hranu koji se zasniva na principu sljedivosti tj. mogućnosti da se na putu od primarnog proizvođača do krajnjeg korisnika ‘isprati’kvalitet proizvoda u svakoj fazi proizvodnje i distribucije. Sve to, doprinijelo je da kompanija Bosnaplod tokom 2017. godine plasira više od 80 posto proizvoda iz vlastite proizvodnje na tržište Evropske unije.