Novi Dacia Duster na tržište BiH stiže početkom 2018.

0
1972
Dusterov vanjski dizajn potpuno je revidiran kako bi mu pružio još snažniji stav

Od 7. novembra startala je prodaja nove Dacije Duster na zapadno-evropskom tržištu. Najnovija verzija markantnog SUV-a marke dolazi s povoljnom cijenom kao prethodnik, a s obzirom na poboljšanu specifikaciju opreme novi Duster nastavlja očaravati s nenadmašnom vrijednosti za novac, unatoč opsežnom remontu modela.

Dusterov vanjski dizajn potpuno je revidiran kako bi mu pružio još snažniji stav. Unutra, promjene su vidljive na prvi pogled, uključujući potpuno novu ploču s instrumentima, nova sjedišta, novu centralnu konzolu i ukupno podignutu kvalitetu završne obrade materija, a sve u cilju kako bi se putnicima pružila bolja udobnost i jednostavnost korištenja.
U zavisnosti od tržišta na izboru su četiri nivoa opreme: Duster, Essentiel, Confort i Prestige. Pored bogate serijske opreme, kupci Dustera će imati prošireniji konfigurator kako bi racionalno specificirali i personalizovali svoj odabrani model.
Novi Duster će se moći oplemeniti Multiview stražnjom kamerom za parkiranje, potpuno novom opcijom ulaska u vozilo i paljenja bez ključa, sistemom za upozorenje na vozila u mrtvom uglu, automatskim klima uređajem ili automatskim svjetlima. U pojedinim paketima opreme standard će biti multimedijalni uređaj Media Nav posljednje generacije sa 7-inčnom dijagonalom, 17-inče aluminijske felge, dok će verzije sa 4×4 pogonom biti obogaćane sa sistemom Hill Descent Control za lakše savladavanje off-road vožnje na nizbrdici.
Novi Dacia Duster na bosanskohercegovačko tržište stiže početkom 2018. godine, kada će biti u potpunosti poznate cijene i oprema.