Otvorene prijave za Sarajevo Business Bridge Awards 2018

0
993
Prošle godine nagrade SBF-a dodijeljene su istaknutim pojedincima i kompanijama iz regije

Sarajevo Business Forum (SBF), vodeća investicijska konferencija u Jugoistočnoj Evropi, 25. aprila dodijelit će prestižna priznanja ‘Sarajevo Business Bridge Awards’ kompanijama i pojedincima koji su svojim radom, inovativnim idejama i zapošljavanjem mladih doprinijeli razvoju poduzetništva i investicijske klime u regiji.
Ovisno o kvaliteti pristiglih prijava, planirano je da se dodijele nagrade u šest kategorija: New Business of the Year – Novi biznis/kompanija godine, Business of the Year – Biznis/kompanija godine, Entrepreneur of the Year – Poduzetnik godine, Youth Employer of the Year – Nagrada za kompaniju koja upošljava mlade, Social impact Award – Nagrada za društveni uticaj i Innovator of the Year – Inovacija godine.
Nagrade SBF-a dobitnicima će biti uručene na svečanoj ceremoniji u Parlamentu BiH tokom prvog dana održavanja 9. Sarajevo Business Foruma u prisustvu svjetskih i regionalnih političkih i biznis lidera.
“Sarajevo Business Forum kao vodeća ekonomska platforma u regiji ima za cilj izgradnju boljeg poslovnog okruženja u regionu. Naša misija je razvoj poduzetništva jer samo uvezivanjem i razvojem tržišta, otvaranjem novih kompanija i zapošljavanjem mladih ljudi možemo proizvesti pozitivne promjene u društvu”, kazao je Amer Bukvić, direktor BBI banke.
Na ovaj način SBF daje podršku kompanijama i pojedincima, naročito kompanijama koje su pokrenule novi biznis ili zapošljavaju mlade.
Tradicionalno, već devetu godinu Sarajevo Business Forum organizuje BBI banka u saradnji sa Islamic Development Bank Group (IDB). Pokrovitelj 9. SBF-a je Predsjedništvo BiH uz podršku Ministarstva vanjskih poslova BiH odnosno Vijeća ministara, entitetskih i kantonalnih vlada, Vanjskotrgovinske komore BiH i Privrednih komora Federacije BiH i Republike Srpske, te mnogih kompanija u BiH.
Prošle godine ove prestižne nagrade su dodijeljene su istaknutim pojedincima i kompanijama iz regije. SBF 2017 nagradu za socijalni doprinos dobila je Fondacija ‘Hastor’. MSAN Group dobitnik je nagrade za zapošljavanje mladih, Inovator godine 2017. je Gorenje Group, a nova firma za 2017. godinu je HUB 387. Za kompaniju godine stručni žiri je izabrao HIFA Group.
Prijave za SBF nagrade 2018 otvorene su od 20. januara putem stranice: http://sarajevobusinessforum.com/awards