eBay napušta PayPal kao primarni servis za plaćanje

0
1609
PayPal će svoje usluge eBayu nastaviti nuditi najmanje do jula 2023. godine

U saradnji s nizozemskom kompanijom Adyen, eBay će u narednim mjesecima i godinama polako početi preuzimati posredničke usluge u naplati proizvoda i usluga na svojoj internetskoj trgovini. Tim će potezom kao primarni servis za plaćanje eBay nuditi vlastito rješenje, umjesto PayPala koji je na tom mjestu figurirao posljednjih 15 godina.
Jučer najavljeni prelazak na Aydenovo rješenje za digitalna plaćanja potrajat će najmanje do 2020. godine, kada ističe trenutno važeći ugovor eBaya i PayPala. Nakon što se Aydenov sistem u potpunosti integrira u eBay tržnicu plaćanja će biti moguće obaviti bez napuštanja te stranice, prenosi Bug.hr.
Naravno, kupcima će i nakon 2020. godine PayPal biti ponuđen kao mogući način plaćanja, no njegova će uloga biti sporedna. Ayden, naime, nudi više od 200 načina plaćanja u preko 150 svjetskih valuta, što će značajno olakšati kupovinu na brojnim manjim tržištima. PayPal će na ovaj ili onaj način svoje usluge eBayu nastaviti nuditi najmanje do jula 2023. godine. Nakon objave ovih vijesti cijena njihove dionice je ipak potonula za preko 12 posto.