Završen projekat Frontal Blog Challenge, najboljim blogerima uručena priznanja

0
1810
Denis Čarkadžić pobjednik je Frontal Blog Challeng-a

Internet portal Frontal, u saradnji sa partnerima, organizovao je specijalizovanu besplatnu obuku za blogere – aktiviste iz nevladinog sektora, ličnosti iz javnog života Bosne i Hercegovine koji se bave društveno odgovornim temama, studente i neafirmisane, manje, lokalne online medije, koja je završena juče u Sarajevu ceremonijom dodjele priznanja najuspješnijim učesnicima #FrontalBlogChallenge.
Polaznici su bili u prilici da saznaju kako nastaju i kako se riješavaju PR krize, kako se stvara sadržaj od kog može da se profitira te postoji li jedinstven recept za postizanje viralnosti u svijetu društvenih mreža.
Pobjednik Frontal Blog Challeng-a, prema kriterijumima čitanost, interakcija sa drugim blogerima, broj tekstova, te prisustvo na dva trodnevna modula, je Denis Čarkadžić, čovjek koji smatra da je jedina svrha tekstova na njegovom blogu da ‘barem na kratko, natjeraju ljude da misle svojom glavom’.
Drugo mjesto osvojila je Marija Herceg iz Ljubuškog, a treće Dušica Stevanović iz Banja Luke, svaka specifična po svom stilu pisanja.
Glavni predavač i mentor na projektu bio je Dragan Varagić – bloger, internet strateg i konsultant, te vodeći regionalni stručnjak u svijetu internet savjetovanja u primjeni interneta u promotivne ali i poslovne svrhe. Varagić je uputio polaznike kako se pokreće blog i kako već postojeći unaprijediti i iskoristiti puni potencijal bloga za promociju različitih aktivnosti.
Projekat Frontal Blog Challenge podržala je Ambasada SAD u BiH.