Herceg Novi u znaku Praznika mimoze

0
3202
Povorka mažoretkinja privukla je pozornost brojnih gostiju u Herceg Novom

Uprkos lošem vremenu i na Crnogorskom primorju, ništa dobro raspoloženje ljudi nije moglo pokvariti, iako je zbog crvenog meteo alarma otvaranje tradicionalne manifestacije izmješteno s planiranog glavnog gradskog trga u Herceg Novom u Dvoranu Park.
Praznik mimoze otvoren je koncertom muzičke zvijezde Nine Badrić, koja je svojim hitovima zabavljala publiku u petak navečer. Veselo je bilo i sutradan na ulicama kada je povorka mažoretkinja, trombonjera i muzike krenula prema Baošićima, gdje se održavala Fešta od mimoze, ribe i vina, dok se navečer, u Institutu ‘Dr. Simo Milošević’ u Igalu, odigrala vrhunska žurka – maskenbal, s mnoštvom zanimljivih pa i šaljivih kostima. Noć je proticala u veseloj atmosferi uz pjesme Tijane Dapčević, dok su ispred stagea plesali svi – i maske i gosti zabave.

Tokom Praznika mimoze nezaobilazan je i maskenbal, sa brojnim zanimljivim kostimima

Praznik mimoze nosi naziv po cvijetu koji se rađa u februaru i karakterističan je za primorski kraj. Ovdje se proslavlja još od 1969. godine plesovima, karnevalima i maskenbalima.
“Ovo je najvažnija manifestacija koja se ne održava u sezoni, jer u zimskim mjesecima privuče veliki broj gostiju iz regiona. Trudimo se da je svake godine unaprijedimo, a sada je jedan od prioriteta i njena popularizacija van našeg regiona. Kako će sljedeće godine Praznik mimoze doživjeti svoje jubilarno, 50. izdanje, već smo krenuli s planiranjima i učinit ćemo sve da taj veliki događaj bude zapamćen”, rekao je Pavle Obradović, direktor Turističke zajednice Herceg Novi.
Praznik mimoze traje do 25. februara donoseći raznolika dešavanja oličena u sportskim, kulturnim i muzičkim manifestacijama.