Raiffeisen banka nastavila uspješnu saradnju s Akademijom likovnih umjetnosti

0
997
Zajednička izložba najboljih studenata Akademije likovnih umjetnosti Sarajevo u Raiffeisen Galeriji

Potpisivanjem novog Memoranduma o nastavku saradnje produžena je devetogodišnja uspješna saradnja Raiffeisen Bank dd BiH i Akademije likovnih umjetnosti Sarajevo. Riječ je o projektu u okviru kojeg Banka, svake godine, najboljim studentima Akademije omogući da svoje radove izlože javnosti u prostoru Raiffeisen Galerije te njihov rad podrži jednokratnim stipendijama.
Povodom ovogodišnjeg potpisivanja memoranduma klijenti i zaposlenici Banke dobili su priliku da uživaju u zajedničkoj izložbi šest mladih umjetnika a potom će biti organizovane individualne izložbe svakog od njih.
Tokom 2018. godine svoje će radove izlagati: Vedad Dizdarević, Sara Hasanefendić, Antonela Bender, Adnan Šopović, Ajša Beširević, Anđela Banović, a više informacija o ovim talentovanim umjetnicima i njihovim radovima možete pogledati na: https://goo.gl/rwcEhC
Izložbe u Raiffeisen Galeriji su prodajnog karaktera, a svi zainteresovani građani ih mogu pogledati u zgradi Centrale Banke u Sarajevu, u ulici Zmaja od Bosne bb, radnim danom u periodu od 08:00 do 16:00 sati. Kupovinom umjetničkih djela, ljubitelji umjetnosti mogu dati vlastiti doprinos mladim umjetnicima.