Facebook odustao od kontroverzne podjele News Feeda

0
2622
Korisnici Facebooka ne žele imati dva različita News Feeda

Ispitivanje novih mogućnosti Facebookovog News Feeda (pokrenuto u oktobru 2017.) neslavno je završilo. Tada je ova društvena mreža u šest zemalja, počela eksperimentalno odvajati objave privatnih korisnika od onih koje dolaze s komercijalnih ili news stranica – pa su korisnici praktički dobili na korištenje dva News Feeda. Prvi je prikazivao gotovo isključivo slike i statuse njihovih prijatelja, uz poneku plaćenu objavu, dok je alternativni Explore Feed sadržavao sve ostale sadržaje.
Ovakav način prikazivanja nije naišao na odobravanje niti od strane korisnika, a ponajmanje od strane izdavača koji si ne mogu priuštiti plaćanje (boost) svake objave – a čiji je doseg značajno pao u vrijeme obavljanja ovog testiranja. Sada iz Facebooka objavljuju kako su od svega – odustali.
Pokazalo se, naime, da ljudi ne žele imati dva različita News Feeda, da su nezadovoljni novim načinom organizacije sadržaja, te da im ovaj eksperiment nije pomogao da češće kontaktiraju s obitelji i prijateljima, što je bio i jedan od glavnih ciljeva Facebooka. Iz tog je razloga društvena mreža odustala od ove ideje.