Via Media na Međunarodnom investicijskom forumu u Dubaiju

0
1203
Na ovogodišnjem AIM forumu fokus je bio na tehnološkoj revoluciji i primjeni tehnologije u svakodnevnom životu

Agencija Via Media sudjelovala je na Međunarodnom investicijskom forumu u Dubaiju, (AIM – Annual Investment Meeting), vodećoj globalnoj platformi za razgovore o privlačenju stranih investicija u razvijenim zemljama i platformi za omogućavanje strateškog umrežavanja privrednika i promociju investicija.
Na AIM forumu, održanom pod pokroviteljstvom šeika Mohameda bin Rašida Al Maktuma, potpredsjednika i premijera UAE i vladara Dubaija, sudjelovao je veliki broj svjetskih stručnjaka i predstavnika Međunarodne investicione zajednice. Tim agencije Via Media iskoristio je već uspostavljenu bazu poslovnih kontakata, te povezao klijente i investitore.
”Bosna i Hercegovina mora prestati sa starim načinom predstavljanja naše države. Za konkretnije rezultate neophodno je angažovati eksperte koji će definisati tržišne niše a u skladu sa fokusiranjem na trendove zanimljive investitorima. Ništa manje bitan aspekt je i promocija koja privlači interesovanje u velikoj konkurenciji. Naši klijenti će na osnovu organizovanih sastanaka imati višestruke koristi, ali za ozbiljnije korake se mora uključiti i država, koja će osim promoviranja BiH kao destinacije, dati i podršku našim kompanijama u privlačenju partnera i investitora”, izjavila je Vesna Beganović, Founder & CEO u agenciji Via Media.
Na ovogodišnjem AIM forumu fokus je bio na tehnološkoj revoluciji i primjeni tehnologije u svakodnevnom životu, u oblasti medicine, agrokulture i energije. Osim što su prezentacije zemalja bile vrhunske, posebnu pažnju su privlačili vizualno-tehnološki načini promoviranja pojedinih gradova i turističkih destinacija.
Stručnjaci foruma su donijeli zaključak da je za svaku zemlju veoma važno da ministri iz telekomunikacija, nauke i obrazovanja, privrede i finansija održe sastanak, na kojem će pronaći način koji će tu zemlju učiniti privlačnom i doprinijeti ulaganju stranih investicija. Bez obzira iz koje zemlje da dolaze kompanije, investitori su zabrinuti za proizvodnju hrane i klimatske promjene jer su te dvije teme povezane i imaju direktan utjecaj na sve ostale grane privrede, cijene i životne standarde.