BH Telecom i Huawei predstavili mobitele P20 i P20 Pro

0
1564
U auli sarajevske Vijećnice kompanije BH Telecom i Huawei predstavili pametne telefone - Huawei P20 i P20 Pro

Nakon svjetske premijere u Parizu, kompanije BH Telecom i Huawei sinoć su u Sarajevu na prigodnoj svečanosti predstavili nove Huawei mobilne uređaje – P20 i P20 Pro. U prepunoj auli Vijećnice ovi modeli pametnih telefona prikazani su u punom sjaju s vrhunskim karakteristikama koje ih odlikuju.
Na tržištu će biti prepoznatljivi prvenstveno zbog svog izgleda zahvaljujući potpuno novim, jedinstvenim bojama. Oba modela dolaze u crnoj i Midnigt Blue boji, P20 dostupan je i u Pink Gold nijansi, a P20 Pro u boji Twilight.
Sve ljubitelje savršene fotografije na prvu će osvojiti Huawei P20 Pro sa trostrukom Leica kamerom. Oba uređaja dostupna su u poslovnicama BH Telecoma s mogućnošću kupovine na 12 ili 24 rate.
“Već godinama s kompanijom Huawei pružamo našim korisnicima samo najbolje, i što je najvažnije trudimo se odmah nakon svjetske premijere obezbjediti za bh. građane vrhunske mobilne uređaje. Ovog puta radi se o svjetskim bestselerima u kategoriji pametnih telefona, Huawei P20 i Huawei P20 Pro”, kazao je Duljko Hasić, izvršni director za razvoj poslovanja kompanije BH Telecom.
Gosti na promociji novih uređaja imali su priliku upoznati se sa svim karakteristikama i funkcionalnostima mobitela P20 i P20 Pro. Od ranije je poznato da su ovi Huawei telefoni postigli fantastične rezultate u kategoriji kamera na mobitelima, na testiranjima koje je obavio DxO Mark.
“Dva mobilna uređaja koja smo predstavili posjeduju zaista neviđene karakteristike vještačke inteligencije zahvaljujući kombinaciji tehnologije i umjetnosti. Kompanija Huawei svakim novim modelom mobilnih uređaja nastoji pružiti svojim korisnicima vrhunska iskustva i mobitel koji će zadovoljiti sve njihove potrebe, ali i one najstrožije kriterije. Siguran sam da za modele P20 i P20 Pro neće biti nikakvih zamjerki”, istakao je Dalibor Ritan, direktor terminalog odjeljenja Huawei za BiH.
Predstavljanje novih Huawei telefona proteklo je u odličnoj atmosferi zahvaljujući bendu Beyonce Tribute, a kao i do sada organizatori nisu zaboravili ni predstavnike sedme sile. Naime, zahvaljujući kompanijama BH Telecom i Huawei najsretniji predstavnik medija osvojio je novi Huawei P20.