Sarajevo oldtimer susreti od 4. do 6. maja

0
1232
Ove godine bit će održan i takmičarski dio programa - Rally

Međunarodni oldtimer susreti automobila i motora održat će i ove godine u Sarajevu od 4. do 6. maja.
Na ulicama glavnog grada očekuje se oko pedeset najstarijih i najinteresantnijih limenih ljepotana. Kolona automobila će kroz ova dva dana prodefilovati ulicama Sarajeva.
Ove godine bit će održan i takmičarski dio programa – Rally koji će se održati 5. maja. Rally će startati tačno u 12 sati ispred SCC-a (automobili će po uzoru sa svjetska takmičenja startati sa 30 sekundi razmaka), a njihov krajnji cilj je Ravna Planina, gdje će se održati ispit spretnosti i tačnosti za tamičare.
Kao i prethodnih godina, nedjelja 6. maj, od 12 do 15 sati rezervisana je za veliku gradsku zabavu i izložbu na platou ispred BBI Centra, gdje će građani birati najljepši automobil manifestacije, a organizator, Old Timer club Sarajevo, proglasiti pobjednike po kategorijama.
Svi ljubitelji starih automobila i motora pozvani su da se pridruže manifestaciji i pogledaju ove ulickane četverotočkaše, koje njihovi vlasnici održavaju sa mnogo ljubavi i pažnje, prenosi NAP.
Ovogodišnja manifestacija održava se povodom obilježavanja dana Kantona Sarajevo i Općine Centar uz podršku Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo.