Pedesetak najbogatijih privrednika iz zemalja Zaljeva dolaze na SBF

0
1693
Poseban akcent ovogodišnjeg Foruma će se staviti i na tematiku održivog razvoja (Foto: Arhiv)

Delegacije članova THIQAH – poslovnog foruma IDB-a (Islamic Development Bank – IDB Group Business Forum), zatim delegacije VIP klijenata ADIB-a (Abu Dhabi Islamic Bank) – najvećih depozitara ove banke, koje su inače osnivači BBI banke, potvrdile su dolazak i učešće na Sarajevo Business Forum 2018, kako bi se upoznali sa mogućnostima ulaganja u Bosnu i Hercegovinu i cijeli region na konferenciji koja će se održati 25.i 26. aprila u glavnom gradu BiH. Riječ je o utjecajnim poslovnim ljudima iz zemalja Zaljeva koji su zainteresirani za ulaganje u BiH.
Članovi IDB-ovog i ADIB-ovog poslovnog kluba su ugledni biznismeni koji se nalaze na listi najbogatijih ljudi u arapskom svijetu. IDB i ADIB su osnivači BBI banke i na ovogodišnji SBF pozvali su svoje VIP klijente kako bi im predstavili potencijale BiH.
Poseban akecanat tokom posjete uglednih gostiju bit će na uspostavljanju direktne saradnje na polju investiranja u BiH i regiona između VIP klijenata poslovnih klubova ADIB-a i IDB-a, VIP kluba i odjeljenja za investicije BBI banke i domaćih privrednika i vlasnika projekata. Planirano je da BBI banka upravlja investicionim portfoliom VIP klijenata ADIB-a i IDB-a u poslovima investiranja u BiH i region.
Planirano je da ugledni gosti aktivno učestvuju radu Foruma, te održe sastanke sa članovi BBI VIP Business Cluba.
Registracija za učešće i sve informacije o SBF-u mogu se dobiti putem linka: http://sarajevobusinessforum.com/

FK Sarajevo i FK Željezničar sa projektima za investitore na SBF-u

Svoje projekte investitorima na 9. Sarajevo Business Forumu kandidirali su i fudbalski klubovi ‘Sarajevo’ i ‘Željezničar’.
Inače, oba sarajevska kluba su odnedavno i punopravni članovi BBI VIP Business Cluba koji djeluje u okviru Bosna Bank International (BBI) d.d. Sarajevo kao poslovni klub privrednika i poduzetnika, koji domaćim i stranim poslovnim subjektima (fizičkim i pravnim licima, privrednim komorama, udruženjima, asocijacijama i sl.), a prevashodno klijentima BBI, pruža mogućnost poslovnog okupljanja i kontakata, privlačenje stranih investicija i podsticanje izvoza roba i usluga iz BiH, s ciljem jačanja bh. privrede i njenom povezivanju sa drugim privredama, te izgradnji poslovnih odnosa širom svijeta. BBI banka je višegodišnji ponosni sponzor i partner oba sarajevska premijerligaša.
O sportu i investicijama u sport bit će riječi drugog dana SBF-a 26. aprila u Hotelu Hills gdje će biti održan okrugli stol o temi ‘Diaspora, Sports, Arts, Culture & Creative Industry – Transforming Emotions into Investments’.