Šesti Hakaton od 23. do 25. maja u Porto Montenegro

0
2609
Tema Hakatona 2018 je unapređenje kompleksa Porto Montenegro kroz inovativna VR/AR rješenja

Softverska kompanija Logate i digitalna zajednica Crne Gore ‘Digitalizuj.me’ organizuju šesti po redu Hakaton, pod nazivom ‘Hackathon in the Port 2018’, koji će se održati od 23. do 25. maja u najpoznatijoj crnogorskoj marini Porto Montenegro.
U pitanju je događaj namijenjen programerima, projekt menadžerima, marketerima, grafičkim i interfejs dizajnerima – svima koje zanima razvoj aplikacija i primjena savremenih tehnologija u rješavanju biznis problema, a puni su kreativnih ideja.
Tema ovogodišnjeg Hakatona je unapređenje kompleksa Porto Montenegro kroz inovativna VR/AR rješenja. Takmičari će se baviti jednom od gorućih tema IT svijeta – virtuelnom i augmentovanom realnošću, tako da već mogu razmišljati o tehnologijama, načinu implementacije i dodatno proučiti ovu materiju do početka Hakatona. Detalji teme će biti poznati tek na samom događaju, kojem će prisustvovati mentorski tim koji će pomoći takmičarskim ekipama u razradi ideja i kontrolisati rješenja sa tehničkog aspekta.
Shodno pravilima takmičenja, osam formiranih timova (dvoje do četvoro ljudi po timu) mogu da iskoriste sve što tehnologija danas dozvoljava i naprave rješenje koje u sebi inkorporira VR/AR elemente po instrukcijama zadatka, a koje će na kraju služiti unapređenju poslovanja marine Porto Montenegro. Porto Montenegro je spreman da podrži dalji razvoj najboljeg rješenja i integriše ga u svoj sistem rada, pod uslovom da rješenje zadovolji kriterijume zadatka i pokaže dobar biznis potencijal.
Hakaton će trajati čak tri dana – sa željom da se kreiraju što kvalitetnija rješenja od kojih će ono pobjedničko imati priliku da se predstavi publici i investitorima na Spark.me konferenciji – u okviru revijalnog dijela Start-up takmičenja (26. i 27. maja 2018).
Pored prilike da se predstavi auditorijumu na Spark.me takmičenju, najbolji tim očekuje i nagrada od 3.000 eura koju je obezbedila Societe Generale Montenegro banka. Nagrada je obezbijeđena i za drugoplasirani tim i iznosi 1.000 eura, a njen sponsor je Saga CG.
Organizatori napominju da učesnici Hakatona moraju biti stariji od 18 godina. Krajnji rok za prijavu je 9. maj 2018. godine. Više informacija o događaju kao i ostala pravila nalaze se na www.hakaton.me.