Porsche počeo proizvodnju nove Panamere Sport Turismo u Leipzigu

0
2858
Proizvodni procesi izrade šasije, lakiranja i montaže prvih modela Panamere Sport Turismo uspješno su okončani

Počela je serijska proizvodnja nove Panamere Sport Turismo u pogonu u Leipzigu. Proizvodni procesi izrade šasije, lakiranja i montaže prvih modela za kupce uspješno su okončani. Ovi procesi su posebno prilagođeni novom modelu.
“Proizvodnja ovog modela potvrđuje vodeću ulogu pogona u Leipzigu kada je u pitanju proizvodnja izrazito kompleksnih modela i tehnoloških izvedbi. Kao dobitnik nagrade J.D. Power Award, pogon je širom svijeta poznat po izvanrednoj kvaliteti i optimalnom udjelu posebne i serijske proizvodnje”, rekao je Gerd Rupp, predsjednik Izvršnog odbora u Porsche Leipzig GmbH.
Porsche je prošle godine proširio proizvodnu lokaciju u Leipzigu otvarajući pogon za limarske radove za modele nove Panamere u potpuno novoj fabrici. Ova investicija, vrijedna 500 miliona eura, takođe uključuje potpuno novi centar za kvalitetu, koji pruža značajnu podršku prilikom početka proizvodnje novih modela, te takođe osigurava ispunjenje strogih zahtjeva Porschea po pitanju kvalitete i upravlja procesom od razvoja do serijske proizvodnje.
Panamera Sport Turismo predstavljena je u martu 2017.godine na Sajmu automobila u Ženevi. Zasnovana na uspješnoj sportskoj limuzini, nova verzija sa svojim prepoznatljivim dizajnom daje značajan doprinos luksuznom segmentu. Istovremeno, Sport Turismo, sa snagom koja dostiže i do 404 kW/550 KS, svestraniji je od bilo kojeg drugog modela u svojoj klasi.
Usljed prostranog stražnjeg dijela automobila sa niskim utovarnim pragom, povećanim prtljažnim prostorom i 4+1 sjedišta, novi model Panamere nudi savršenu kombinaciju svakodnevne upotrebljivosti i maksimalne fleksibilnosti.